Softwarepakketten.nl

Software nieuws

Minox als eerste over op RGS 3.2 (referentie grootboekschema)

Plaatsingsdatum 11-02-2020
Berichtdatum 11 februari 2020

Minox is als eerste boekhoudleverancier overgestapt op RGS 3.2. Het referentieschema heeft slechts enkele kleine veranderingen ondergaan waardoor de standaard gelukkig stabiel blijft en er geen grote aanpassingen nodig zijn om de nieuwste versie te ondersteunen.

Wilco Kraaij – Manager Innovatie en Productstrategie bij Minox geeft aan blij te zijn met de kleinere update: “het is voor de adoptie van RGS belangrijk dat de er een stabiele versie staat waarin geen grote veranderingen worden doorgevoerd. Alleen dan zullen steeds meer partijen deze standaard omarmen en heeft de financiële keten echt voordeel van efficiëntere uitwisseling tussen verschillende pakketten”.

Minox kreeg als eerste partij in Nederland het predicaat “RGS Ready” en is nog altijd koploper in RGS. Zo lanceerde we onlangs de RGS Brugstaat en heeft Minox als enige leverancier een RGS Dashboard waarmee je met eigen formules op basis van RGS analyses kunt maken. Deze analyses zijn direct beschikbaar voor de community doordat Minox een RGS Analytics store heeft ontwikkeld. Bekijk hier de toegevoegde waarde van de RGS Analyzer voor jouw organisatie.

De verschillen tussen RGS 3.1 en RGS 3.2 zitten vooral in wat kleine bugjes oplossen die in de codes zaten. Bijvoorbeeld het ontbreken van een hoofdletter of parent niveaus. Daarnaast zijn er wat uitbreiding van codes qua voorzieningen en in de rubriek financiële baten en lasten. Ook zijn er behoorlijk wat extra codes ten behoeve van woningcorporaties.

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren, Branche > Financials, RGS (ReferentieGrootboekSchema), Standaardisatie, (open)standaarden
Bronvermelding Minox
Internet URL http://www.minox.nl

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Gerelateerde berichten

Minox en Fiscaal-online.nl integreren via de RGS Brugstaat [21-02-2020]

Minox en Unit4 Bedrijfssoftware demonstreren de nieuwe RGS brugstaat tijdens de week van RGS [02-12-2019]

RGS Ready certificaat als eerste uitgereikt aan Minox [24-05-2019]

Nieuw Scan & Pay concept laat de mogelijkheden van Europese betaalwet PSD2 zien [30-03-2018]

Minox gaat zelfstandig verder na management buy-out [29-12-2017]


Seminar RPA en robotic accounting

Voorjaar 2021
Seminar RPA en robotic accounting
Met ook gerelateerde ontwikkelingen, zoals: Artificial intelligence (AI), Elektronisch factureren, Purchase-2-Pay, PSD2, Blockchain en Chatbots.
Meer informatie en deelname...AFAS Software


Onerzoeksbureau GBNED