Softwarepakketten.nl

Software nieuws

Minox en Fiscaal-online.nl integreren via de RGS Brugstaat

Plaatsingsdatum 21-02-2020
Berichtdatum 21 februari 2020

Steeds meer accountants en ondernemers hebben geen behoefte meer aan uitgebreide jaarrekeningrapportages en willen daarom de cijfers vanuit de boekhouding direct in het fiscale pakket inlezen. Om dit mogelijk te maken is onderzoeksbureau GBNED vorig jaar een initiatief gestart: “het standaard koppelvlak RGS brugstaat”. In plaats van het handmatig invoeren van de cijfers, wat toch behoorlijk wat tijd in beslag neemt, kun je nu eenvoudig de cijfers op basis van RGS inlezen. Inmiddels hebben Minox Online boekhouden en Fiscaal-online.nl de integratie via de RGS Brugstaat uitgebreid getest. We zien dat het inlezen van cijfers foutloos werkt en veel tijdwinst oplevert.

Wat is een RGS brugstaat?
De RGS brugstaat is een nieuwe (vereenvoudigde) XML-standaard voor het uitwisselen van grootboeksaldi op basis van een RGS-code. Dit maakt het mogelijk om gegevens vanuit boekhoudsoftware direct over te zetten naar fiscale aangiftesoftware.

RGS brugstaat direct vanuit de boekhouding
“Een directe uitwisseling tussen de boekhouding en de fiscale software wordt steeds belangrijker” aldus Wilco Kraaij, manager innovatie en productstrategie bij Minox. Ondernemers krijgen steeds sneller inzicht in hun cijfers via een actueel dashboard. Een boekhouding die zo veel mogelijk realtime is, is daarbij heel belangrijk. Zeker bij het kleinbedrijf wordt daarom het maken van de jaarrekening steeds vaker overgeslagen en de winstaangifte rechtstreeks vanuit de fiscale praktijk gedaan. Voor RGS moest iedere leverancier zijn eigen uitwisselstandaard bedenken om dit probleem op te lossen. Door de RGS brugstaat wordt deze uitwisseling gestandaardiseerd, waardoor data-uitwisseling makkelijker wordt.

Toegevoegde waarde voor de fiscale praktijk
Het is ideaal dat er nu één standaard voor de branche is”, aldus Jan-Bert de Lepper van Fiscaal-online.nl. “Door de nieuwe brugstaat is het voor gebruikers van gekoppelde boekhoudpakketten als Minox eenvoudiger dan ooit om de jaarcijfers in de fiscale aangifte te krijgen. Met één druk op de knop worden alle cijfers in de balans en de winst- en verliesrekening gezet. Het is eindelijk afgelopen met verschillende versies, verkeerd overnemen en alles narekenen. Voor degene die de aangifte opmaakt is het een verademing.”

Praktische informatie over de RGS Brugstaat
Meer informatie over de RGS brugstaat staat op de website van onderzoekbureau GBNED. 

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren, XML en EDI, RGS (ReferentieGrootboekSchema), Soort > Belastingen, Juridisch en Subsidie, Soort > Boekhoudsoftware
Bronvermelding Minox Online boekhouden en Fiscaal Online
Internet URL http://www.minox.nl

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Gerelateerde berichten

Minox als eerste over op RGS 3.2 (referentie grootboekschema) [11-02-2020]

Minox en Unit4 Bedrijfssoftware demonstreren de nieuwe RGS brugstaat tijdens de week van RGS [02-12-2019]

RGS Ready certificaat als eerste uitgereikt aan Minox [24-05-2019]

Nieuw Scan & Pay concept laat de mogelijkheden van Europese betaalwet PSD2 zien [30-03-2018]

Minox gaat zelfstandig verder na management buy-out [29-12-2017]


Seminar RPA en robotic accounting

Najaar 2020
Seminar RPA en robotic accounting
Met ook gerelateerde ontwikkelingen, zoals: Artificial intelligence (AI), Elektronisch factureren, Purchase-2-Pay, PSD2, Blockchain en Chatbots.
Meer informatie en deelname...


Kleisteen

Informer Software

MUIS Software


Timewriter


Onerzoeksbureau GBNED