Softwarepakketten.nl
Exact Software

Software nieuws

Moneybird koppelt met ABN AMRO en Belgische banken via Ponto

Plaatsingsdatum 25-02-2020
Berichtdatum 25 februari 2020

Gebruikers van online boekhoudpakket Moneybird kunnen nu koppelen met ABN AMRO en Belgische banken. Deze koppeling komt tot stand via Ponto, een oplossing van de Belgische Isabel Group.

PSD2
Sinds 19 februari 2019 is de PSD2 wetgeving officieel van kracht in Nederland. Door de wetgeving moet er meer concurrentie in de markt ontstaan. Banken zijn verplicht om derde partijen (zoals boekhoudpakketten) toegang te geven tot rekeningen van hun klanten, mits deze partijen een PSD2 vergunning hebben en de klant hier toestemming voor geeft.

Bankkoppelingen
Koppelingen met banken zijn van belang voor gebruikers van boekhoudpakketten. Tijd wordt nog steeds gezien als geld, dus tijd kunnen besparen met boekhouden is een groot voordeel. Moneybird heeft echter na grondig onderzoek gekozen géén PSD2 vergunning aan te vragen. De reden hiervoor is dat er nieuwe procedures geïntroduceerd moeten worden, extra mensen moeten worden aangenomen en er moeten veel wijzigingen aan de software gemaakt worden. Daarnaast moet Moneybird de identiteit van alle klanten, zelfs die het boekhoudpakket alleen gebruiken voor het maken van facturen, uitgebreid controleren. En alle klanten en transacties moeten gecontroleerd worden op witwassen en andere vormen van fraude.

Oplossing
Als er geen andere oplossingen mogelijk waren, zou Moneybird uiteraard bereid zijn deze investeringen te doen. Maar er zijn wel oplossingen mogelijk en de DNB heeft in hun Q&A bevestigd dat Moneybird zelf geen vergunning nodig heeft.
Oplossingen zijn er in de vorm van samenwerkingen. De partij waar Moneybird een samenwerking mee is aangegaan heet Ponto. Ponto is een oplossing van de Belgische Isabel Group en heeft van de Nationale bank een PSD2 vergunning gekregen. Door de samenwerking kan Moneybird gebruik maken van de PSD2 vergunning van Ponto.

Koppeling
Door de koppeling met Ponto is er nu dus een bankkoppeling met ABN AMRO en verschillende Belgische banken beschikbaar die voldoet aan de PSD2 richtlijnen. De koppeling blijft 90 dagen actief, daarna moet opnieuw toestemming gegeven worden.

Ponto biedt de mogelijkheid om met één koppeling in één keer een groot aantal banken te kunnen ontsluiten via de PSD2 koppeling. Edwin Vlieg (co-founder Moneybird):
"We zijn heel blij dat we met de samenwerking met Ponto aan meer ondernemers een automatische bankkoppeling kunnen bieden. Via Ponto hebben we bovendien automatisch een grote dekking voor buitenlandse banken en kleine opkomende banken."

Zie ook de blog van Moneybird.
  

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren, PSD2, Branche > Financials, Soort > Boekhoudsoftware, ICT Innovatie, ZZP'ers en klein MKB, SAAS, Cloud Computing
Bronvermelding Moneybird
Internet URL Moneybird

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Gerelateerde berichten

Moneybird lanceert Moneybird Plus [20-11-2020]

Moneybird lanceert gratis robotic accounting [12-11-2018]

Moneybird lanceert Rabobank en ING bankkoppelingen [28-06-2018]

Moneybird voegt scan & herken functionaliteit toe aan haar online boekhoudpakket [11-04-2018]

Moneybird realiseert Simplerinvoicing koppeling samen met Tradeinterop [07-11-2017]


Seminar RPA en robotic accounting

Voorjaar 2021
Seminar RPA en robotic accounting
Met ook gerelateerde ontwikkelingen, zoals: Artificial intelligence (AI), Elektronisch factureren, Purchase-2-Pay, PSD2, Blockchain en Chatbots.
Meer informatie en deelname...AFAS Software


Visma Software


MUIS Software


RADAR Software


TecknowOnerzoeksbureau GBNED