Softwarepakketten.nl

Software nieuws

Asperion: betalingen aan leveranciers met een G-Rekening nu automatisch gesplitst

Plaatsingsdatum 25-04-2020
Berichtdatum 24 april 2020

Ondernemers die gebruik maken van uitzendkrachten of andere vormen van ingehuurd personeel hebben vaak te maken met een G-Rekening. De ontvangen facturen voor de inhuur van personeel moeten veelal worden voldaan op 2 verschillende rekeningen. Een percentage van het factuurbedrag moet dan naar de G-rekening worden overgemaakt.

Asperion heeft voor deze ondernemers nu een handigheid toegevoegd, waardoor het uitsplitsen van deze betaling automatisch gebeurt en de bedragen opgesplitst worden aangeboden in de betaalbatch aan de bank.

Maakt u zelf gebruik van een G-rekening en moet dit op de factuur worden weergegeven aan uw klanten, dan is dit uiteraard ook mogelijk. 

Wat is een G-Rekening?
Een G-rekening is een geblokkeerde rekening die alleen bestemd is voor het doen van betalingen aan de Belastingdienst of onderaannemer. Er kunnen bedragen naar worden overgeschreven door derden.

Het percentage wat naar een G-rekening overgemaakt spreken uitlener/doorlener en inlener af.

Als er personeel wordt ingeleend of doorgeleend op de Nederlandse markt, dan gaat de inleners-aansprakelijkheid een rol spelen. Dit is het risico voor loonheffingen (loonbelasting, premie volksverzekeringen, premies werknemersverzekeringen, inkomensafhankelijke bijdrage op grond van de Zorgverzekeringswet) en BTW die een uitlener dient af te dragen aan de Belastingdienst. De inlener van het personeel kan voor het uitblijven van deze betalingen aansprakelijk worden gesteld. Door deze bedragen over te maken naar een G-rekening wordt de verschuldigde afdracht veilig gesteld.

Categorie(n) Branche > Bouw en installatie, Soort > Boekhoudsoftware, Branche > Accountantskantoren, ZZP'ers en klein MKB, Branche > Dienstverlening, Branche > Financials
Bronvermelding Asperion
Internet URL http://www.asperion.nl

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Gerelateerde berichten

Ondernemers betalen eenvoudig hun omzetbelasting direct via iDEAL [12-03-2020]

Accountant efficienter met koppeling boekhouding en rapportagesoftware [10-03-2020]

Horecaondernemer klaar met overtypen van kassaomzet in boekhouding [03-03-2020]

Asperion heeft rekenhulp Belastingdienst ingebouwd in haar boekhoudsoftware [16-01-2020]

Asperion en bunq bank lanceren real-time koppeling [28-03-2017]


Seminar RPA en robotic accounting

Najaar 2020
Seminar RPA en robotic accounting
Met ook gerelateerde ontwikkelingen, zoals: Artificial intelligence (AI), Elektronisch factureren, Purchase-2-Pay, PSD2, Blockchain en Chatbots.
Meer informatie en deelname...


Kleisteen

Informer Software

MUIS Software


Timewriter


Onerzoeksbureau GBNED