Softwarepakketten.nl
erp software prodin
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Software nieuws

Totaaloplossing Power BI en Exact Online

Plaatsingsdatum 28-04-2020
Berichtdatum 28 april 2020

Davista, Boostin Consultancy en BRICC hebben de afgelopen week een samenwerkingsovereenkomst getekend en bundelen de krachten om accountants en MKB-ers te ondersteunen op het gebied van Power BI. Het doel van de samenwerking is dat gebruikers van diverse boekhoudpakketten (waaronder Exact Online, Twinfield, etc.) gebruik kunnen maken van de directe koppelingen, trainingen (met PE-punten), standaard dashboards en consultancy.

Davista heeft met PowerBIConnector.nl een krachtige oplossing voor het ontsluiten van de data uit boekhoudpakketten. Volgens Arie van Klompenburg (eigenaar van Davista) regelt de connector niet alleen de koppeling met het boekhoudpakket. Het voorziet de gebruiker ook van een kant en klaar datamodel, om nog sneller een dashboard te kunnen maken. De data wordt rechtstreeks vanuit het boekhoudpakket in Power BI ingelezen. “Hetgeen wij bieden is een directe toegang tot jouw data, wij hebben de data dus niet op één van onze servers staan. De connector is eenvoudig in gebruik en kan snel ingericht worden. Binnen 10 minuten kun je met de data aan de slag.”

Eenmaal ingericht volgt de stap naar het bouwen van een eigen dashboard. Daarvoor kan de klant terecht bij Boostin Consultancy die, samen met business partner BRICC, de Power BI training voor haar rekening gaat nemen. “Wij zijn blij met de samenwerking met Davista en zien uit naar wat het ons samen gaat brengen” aldus Arthur Gartz (directeur Boostin Consultancy). “Alle partijen komen optimaal in hun kracht te staan en zo staan we samen sterk. Zo ontwikkelt BRICC de specifieke training en wordt er een “Kick-start-template” ontwikkeld om snel resultaat te boeken”.

“De accountant en MKB-er worden optimaal ondersteund om met behulp van Power BI meer inzicht te krijgen in de data uit hun boekhoudpakket.“

In de ééndaagse (online) Power BI training leren cursisten hoe ze kunnen koppelen met de data vanuit het boekhoudpakket en maakt men een eerste dashboard”, aldus Friso Berghuis van BRICC. Hij zal de training en de ‘Kick-start-template” gaan ontwikkelen. “Cursisten leren zelf hoe ze de data kunnen inlezen en hoe ze hun eigen dashboard kunnen bouwen. Willen ze daarna nog meer consultancy afnemen dan hebben we binnen Davista en Boostin Consultancy specialisten die ze graag helpen”.

Partijen hebben afgesproken dat er, naast Exact Online en Twinfield, ook trainingen ontwikkeld gaan worden voor andere boekhoudpakketten. De accountant en MKB-er worden zo optimaal ondersteund om met behulp van Power BI meer inzicht te krijgen in de data uit hun boekhoudpakket.

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren, Branche > Accountantskantoren > Software advies, Soort > Financial Planning and Analysis (FP&A)
Bronvermelding Davista
Internet URL Davista

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED