Softwarepakketten.nl
erp software prodin

Software nieuws

Silverfin kondigt gratis tools aan ter ondersteuning van hun Nederlandse accountingklanten en hun cliënteel gedurende COVID-19

Plaatsingsdatum 25-05-2020
Berichtdatum 25 mei 2020

Een van de marktleiders voor cloud accountancy software, lanceert twee productupdates waarmee het zijn klanten en hun cliënteel wil ondersteunen in het oog van de COVID-19-storm. Hun COVID-19 Stresstest Templates gebruiken het Silverfin-platform om snel te kunnen zien welke klanten er onder druk komen te staan, die op te volgen en hun kritieke cashflowplanning sneller en makkelijker op punt zetten. Daarnaast kunnen accountants en hun klanten dankzij Silverfin Inbox makkelijker communiceren en samenwerken, vooral nu iedereen op afstand werkt. Beide updates zijn op dit moment gratis beschikbaar in Nederland, België en het VK (meer informatie).

Joris Van Der Gucht, co-founder en CEO vertelt: ”In slechts een paar weken tijd is de wereld drastisch veranderd. We merken dat ook de noden van onze accountingklanten en hun cliënteel sterk veranderd zijn. Iedereen is in sneltempo moeten overschakelen op telewerk. Er zijn ook de nieuwe en snel veranderende wetgeving en de financiële maatregelen van de overheden waar klanten advies over moeten kunnen krijgen. En bovendien staan klanten zwaar onder druk en hebben ze noodhulp nodig. Dat zien we vooral bij KMO's. We wilden ons platform dus gebruiken om nu praktische hulp te bieden en om aan onze klanten en en bij uitbreiding de hele accountingsector duidelijk te maken: we zijn er voor jullie. We are all in this together. We blijven ook zoeken naar andere manieren om de community in deze periode te ondersteunen.”

Meer informatie over de huidige maatregelen:

De COVID-19 Stresstest Templates (gratis beschikbaar)
Met deze twee Silverfin-templates kunnen klanten nagaan welke van hun eigen klanten er onder druk komen te staan door COVID-19, hen opvolgen en hun kritieke cashflowplanning sneller en makkelijker op punt zetten. Klanten van Silverfin kunnen de templates vanaf nu downloaden op de Marketplace van het bedrijf.

Met deze templates kunnen accountants:

  • Een complete prognose maken en een scenario plannen voor de kritieke cashflow. Accountants kunnen over het hele kantoor die klanten identificeren die risico lopen en hulp nodig hebben. Ze kunnen daarbij filteren op sector en bedrijfsomvang.
  • Beschikbare COVID-19-maatregelen opzoeken en ze toepassen op een specifieke klant. Dat omvat ook overheidsmaatregelen en de mogelijkheid om andere relevante acties toe te voegen bij een specifieke klant bv. een wijziging van de huurkosten of de betalingsvoorwaarden.
  • De templates gebruiken om te bekijken hoe verscheidene maatregelen op lange termijn een impact zullen hebben op de prestaties van hun klant. Ze kunnen ook zien welke impact elk van de COVID-19-maatregelen op de klant zal hebben.

De templates zijn momenteel beschikbaar voor Silverfin-klanten in Nederland, België en het VK (meer informatie).

Silverfin Inbox (gratis en nu live op het platform)
Met Silverfin Inbox kunnen accountants makkelijker communiceren en samenwerken nu ze van thuis uit werken en hun klanten niet meer kunnen ontmoeten. Ze zien al hun persoonlijke communicatie voor hun hele klantenportefeuille gecentraliseerd in een enkel postvak en kunnen van hieruit met al hun klanten communiceren. Tenzij ze dat zelf willen, moeten ze dus niet doorklikken naar het individuele klantendossier of het postvak van die klant. Ze krijgen ook een melding wanneer er een nieuw bericht binnenkomt, zelfs als ze op dat moment in een ander klantendossier aan het werken zijn.

Voor klanten wordt het op deze manier makkelijk om met hun accountant te communiceren en informatie de delen vanuit Silverfin via de vertrouwde postvakmethode.

Alle correspondentie wordt daarna gelinkt en met de nodige context opgeslagen in het klantendossier waardoor de informatie begrijpelijker is en het makkelijker wordt om erop te antwoorden.
 

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren, Branche > Accountantskantoren > Software advies, Soort > Financial Planning and Analysis (FP&A)
Bronvermelding Silverfin
Internet URL Silverfin

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Gerelateerde berichten

Silverfin: nieuwe kapitaalronde met de toonaangevende Europese tech-investeerder Hg [10-06-2020]


Seminar RPA en robotic accounting

29 september 2021
Seminar RPA en robotic accounting
Met ook gerelateerde ontwikkelingen, zoals: Artificial intelligence (AI), Elektronisch factureren, Purchase-2-Pay, PSD2, Blockchain en Chatbots.
Meer informatie en deelname...


Kleisteen

Informer Software
 

KING Software


Timewriter


Onerzoeksbureau GBNED