Softwarepakketten.nl

Software nieuws

Samenwerking tussen IBM en SAP gaat nieuwe fase in

Plaatsingsdatum 24-06-2020
Berichtdatum 24 juni 2020

SAP en IBM kondigen een nieuwe fase in hun samenwerking aan. De technologiebedrijven zijn van plan om samen nieuwe oplossingen te ontwikkelen die het traject naar een datagedreven intelligent enterprise voorspelbaarder maken.

Meer dan 4000 bedrijven hebben hun systemen en processen gemoderniseerd via het partnership van IBM en SAP. Terwijl de COVID-19-pandemie nog steeds een grote impact heeft op vele industrieën wereldwijd, realiseren organisaties zich dat ze wendbaar moeten zijn om zich snel aan te kunnen passen aan veranderende marktomstandigheden en klantbehoeften.

De nieuwe fase van de samenwerking is gericht op het helpen van bedrijven om sneller waarde te halen uit een transformatie, het versnellen van innovatie via branchespecifieke oplossingen en het optimaliseren van klant- en werknemerservaringen. Daarnaast moet de samenwerking organisaties ultieme flexibiliteit en keuzevrijheid bieden om hun workloads te draaien in hybride cloudomgevingen.

De vernieuwde samenwerking tussen IBM en SAP moet klanten onder andere het volgende bieden:

 • Innovatie met intelligente end-to-end processen voor de industrie;
  De vorige week aangekondigde SAP Industry Cloud biedt de industrie innovatieve oplossingen die een kosteneffectieve transformatie en duurzame groei stimuleren. Om de sectorspecifieke innovatie verder te stimuleren, definiëren en leveren IBM en SAP cloudgebaseerde oplossingen met intelligente workflows voor de industrie. Hiermee kunnen klanten zakelijke beslissingen nemen op basis van datagestuurde inzichten.
   
 • Flexibiliteit met hybride cloudoplossingen;
  Intelligente bedrijven kiezen steeds vaker voor een hybride cloudstrategie. Zo blijkt uit een recent onderzoek van de Amerikaanse SAP-gebruikersgroep ASUG dat een meerderheid van de respondenten SAP S/4HANA in een hybride cloudmodel implementeert, of daar plannen voor heeft. Hiermee kunnen ze snel bedrijfsmodellen ontwikkelen en processen aanpassen.
    
 • Betere ervaringen voor klanten en medewerkers;
  Het was voor klanten en medewerkers – die bijna altijd beschikken over smartphones en toegang tot internet en social media – nog nooit zo eenvoudig om ervaringen te delen met een groot publiek. Bijvoorbeeld de ervaringen die ze hebben met een bedrijf, product, dienst of leidinggevende. Het versterken van het vertrouwen van de klant is dan ook belangrijk. Volgens IBM’s Global C-Suite Study is 82 procent van de bedrijfsleiders er sterk van overtuigd dat gegevens daarbij helpen.
    
 • Snellere transformatie met geautomatiseerde processen
  IBM en SAP werken samen aan de oprichting van het IBM Accelerated Move Center. Deze ‘migration factory’ van de volgende generatie moet de reis naar de intelligente onderneming verder automatiseren en de route naar SAP S/4HANA voorspelbaar maken. Hierbij wordt gebruikgemaakt van voorgeconfigureerde industriesjablonen en van automatiserings- en configuratietools die in samenwerking met IBM Research zijn gebouwd.

 

 

 

Voorwaarden en details van de definitieve overeenkomsten moeten nog worden afgerond.

Categorie(n) Branche > Financials, Branche > ICT bedrijven, Branche > Groothandel, Industrie en Logistiek, ICT Innovatie
Bronvermelding SAP
Internet URL http://www.sap.com/netherlands/index.html

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Gerelateerde berichten

Zuivelverwerker legt de basis voor verdere groei met SAP-technologie [16-12-2020]

Curaeos professionaliseert HR-dienstverlening met SAP SuccessFactors [16-12-2020]

Nouryon implementeert in recordtijd SAP Ariba voor nieuw inkoopplatform [07-12-2020]

Stahl beheert wereldwijde hr-processen met SAP SuccessFactors [02-12-2020]

Infinitas Learning kiest voor SAP Business Planning and Consolidation (BPC) [01-12-2020]


Seminar RPA en robotic accounting

Voorjaar 2021
Seminar RPA en robotic accounting
Met ook gerelateerde ontwikkelingen, zoals: Artificial intelligence (AI), Elektronisch factureren, Purchase-2-Pay, PSD2, Blockchain en Chatbots.
Meer informatie en deelname...


Kleisteen

Informer Software

MUIS Software


Timewriter


Onerzoeksbureau GBNED