Softwarepakketten.nl

Software nieuws

myBrand migreert fabriek Ausnutria naar SAP

Plaatsingsdatum 02-07-2020
Berichtdatum 2 juli 2020

Producent van hoogwaardige baby- en kindervoeding Ausnutria digitaliseert haar processen op basis van SAP ERP-software. Het hoofdkantoor, de vier fabrieken in Nederland en de verkoopkantoren in negen landen wereldwijd zullen allemaal gaan werken met SAP. Na de livegang in Heerenveen en Leeuwarden, volgt nu de SAP roll-out naar de fabriek in Kampen. Dit project wordt begeleid door myBrand, SAP-dienstverlener en -kennispartner.

Uniformeren belangrijk door snelle groei
Het Nederlands-Chinese bedrijf Ausnutria maakt melkpoeder en flesvoeding op basis van geitenmelk en biologische koemelk onder de merknamen Kabrita en Neolac. Het snelgroeiende bedrijf produceert met name voor de export en heeft afzetmarkten wereldwijd. Om de snelle groei beter te ondersteunen, wil het bedrijf wereldwijd gaan werken met SAP als platform voor het standaardiseren van processen, het delen van data en het verbeteren van de traceability.

Never waste a good crisis
Kort voor de intelligente lock-down van ons land tekende Ausnutria het contract met myBrand. Het project was nog maar net gestart toen thuiswerken de norm werd en alle face-to-face afspraken werden afgezegd. Toch vormde dat geen belemmering, zegt Barber Eegdeman: CFO bij Ausnutria. “Sterker, de coronacrisis werkte misschien wel in ons voordeel, omdat mensen in tijden van crisis nog meer gericht zijn op samenwerken en effectief vergaderen. De inhoud stond centraal en politieke discussies bij de koffiemachine bleven achterwege. Voor de meeste besprekingen werkt Microsoft Teams prima.”

Proceskennis is cruciaal
Ausnutria heeft myBrand gevraagd de implementatie te begeleiden vanwege de ervaring die myBrand heeft met productie en zuivel. “Ze spreken onze taal, ze begrijpen onze processen en voelen heel goed aan wat er nodig is om dit project tot een succes te maken”, zegt Eegdeman. Hij noemt het een veranderproject met een IT-kant. Verandermanagement heeft betrekking op het wereldwijd uniformeren en standaardiseren van processen en de impact daarvan op de organisatie. De IT-component betreft met name de integratie van SAP in de rest van het systeemlandschap. Eegdeman: “myBrand begrijpt op beide vlakken wat er nodig is om dit een succes te maken.”

In verband met een onderhoudsslot van de fabriek in Kampen, staat de livegang gepland op 1 januari 2021.

Categorie(n) Branche > Groothandel, Industrie en Logistiek, Soort > ERP
Bronvermelding myBrand
Internet URL https://mybrand.nl/

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Gerelateerde berichten

Optimale datakwaliteit in SAP door nieuwe oplossing van myBrand en Company.info [11-10-2020]

Coop verlengt SAP-hostingcontract met myBrand [06-04-2020]

myBrand helpt ASICS bij realisatie omnichannel strategie [04-02-2020]

IT-partner myBrand migreert SAP-omgeving naar de AWS Cloud van Amazon [24-01-2020]

Aviko gaat uitdagend integratieproject aan met myBrand [03-12-2019]


Seminar RPA en robotic accounting

Voorjaar 2021
Seminar RPA en robotic accounting
Met ook gerelateerde ontwikkelingen, zoals: Artificial intelligence (AI), Elektronisch factureren, Purchase-2-Pay, PSD2, Blockchain en Chatbots.
Meer informatie en deelname...


Kleisteen

Informer Software

MUIS Software


Timewriter


Onerzoeksbureau GBNED