Softwarepakketten.nl
Urios
Centralservices

Software nieuws

Aviko innoveert magazijnbeheer met SAP EWM

Plaatsingsdatum 22-07-2020
Berichtdatum 21 juli 2020

Aviko moderniseert zijn magazijnbeheer met SAP Extended Warehouse Management (EWM). De aardappelverwerker zet hiermee de stap richting één softwaresysteem voor het beheer van alle goederenbewegingen en voorraden in zijn magazijnen. Daarmee reduceert Aviko de beheerlast en de kosten voor magazijnbeheer. 

Aviko had behoefte aan een systeem waarmee het de eigen warehouses op de verschillende locaties op een eenduidige wijze kan aansturen, en dat kan worden gekoppeld aan de warehouses van externe partijen. Een systeem waarmee het bedrijf over alle locaties heen een standaard manier van werken kan hanteren, onafhankelijk van de leverancier van de hardware en met een lagere beheerlast en lagere kosten. SAP Extended Warehouse Management (EWM) bleek hiervoor de geschikte kandidaat, ook met het oog op toekomstige innovaties.

SAP Material Flow System
SAP EWM werd eerst geïmplementeerd in de twee ‘handmatige’ vrieshuizen van Aviko in Steenderen waar wordt gewerkt met RF-scanners. Slechts twee weken later volgde de implementatie in het gloednieuwe en volledig geautomatiseerde vrieshuis dat Aviko recent in Steenderen heeft laten bouwen en dat plaats biedt aan ruim 40.700 pallets.

Voor de aansluiting van het geautomatiseerde vrieshuis op SAP EWM, was wel de implementatie nodig van het SAP Material Flow System (MFS). Deze EWM-component laat het magazijnbeheer ‘praten’ met de procesautomatisering. Janssen Reinen: “In het nieuwe vrieshuis hadden we met SAP EWM en SAP MFS eigenlijk te maken met twee implementaties wat dit project extra complex maakte. Gelukkig hadden we de hulp van goede consultants van SAP, met de juiste kennis van zowel EWM als MFS.” Met SAP’s Model Company haalde Aviko bovendien voorgedefinieerde bedrijfsprocessen, testcases, configuratierichtlijnen en projectversnellers in huis.

Klaar voor innovatie
De eerste ervaringen met SAP EWM zijn positief. Het systeem is beter afgestemd op de hectische realiteit van het magazijn en vermindert de beheerlast. Het aantal schermen waar medewerkers in werken, is teruggebracht tot slechts een aantal essentiële dashboards. Hier kunnen medewerkers de processen van A tot Z starten, volgen en beïnvloeden.

Kees Jansen, Corporate ICT-Manager Aviko voegt toe: “Ons ICT-platform biedt complete ondersteuning. Het project wordt namelijk volledig ingezet vanuit een cloudplatform dat we met z'n allen 24/7 met een 99,9% uptime draaien".

Volgende stap
Een volgende stap is de implementatie van SAP EWM in een nieuw te bouwen warehouse van Aviko in België. “Nu we onze processen eenmaal hebben ingericht in SAP EWM, beschikken we over een best practice die we eenvoudig kunnen uitrollen naar andere locaties”, aldus Janssen Reinen. “Door de keuze voor één systeem wordt het ook eenvoudiger om op lokaal niveau ondersteuning te bieden.”

Categorie(n) Soort > Logistiek, Branche > Groothandel, Industrie en Logistiek
Bronvermelding SAP
Internet URL SAP

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED