UBL Ketentest

Software nieuws

NMBF roept staatssecretaris op e-facturatie te stimuleren

Plaatsingsdatum 17-09-2020
Berichtdatum 17 september 2020

De leden van het Nationaal Multi-belanghebbenden Forum e-Procurement (NMBF) hebben staatssecretaris Raymond Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) vandaag in een open brief opgeroepen e-facturatie in Nederland verder te stimuleren. De NMBF-leden concluderen dat de aanzienlijke voordelen van e-factureren in Nederland nog grotendeels onbenut blijven. Om hierin verandering te brengen doen zij vier aanbevelingen aan de staatssecretaris.

Als e-factureren in Nederland algemeen gangbaar wordt, levert dit een geraamde kostenbesparing op van 1,2 miljard euro per jaar, schrijven de NMBF-leden in hun brief. Daarnaast levert e-facturatie een positieve bijdrage aan de wereldwijde klimaatdoelstellingen, doordat elektronische facturen een lagere CO2-uitstoot hebben dan facturen die op papier verstuurd worden. Bovendien kunnen organisaties door e-facturatie meer capaciteit overhouden voor hun kerntaken.

"Deze brief is het product van intensieve gesprekken tussen de leden van het NMBF, ze mogen dan ook erg trots zijn op het resultaat", aldus NMBF-voorzitter Justin de Jager.

In hun brief aan de staatssecretaris wijzen de NMBF-leden er ook op dat brede adoptie van e-factureren de weg vrijmaakt voor verdere automatisering van de economische transactieketen. E-facturatie is daarmee een eerste stap op weg naar het volledig digitaliseren van het betaalproces tussen (overheids)organisaties en bedrijven. De rechtmatigheid van betalingen kan digitaal automatisch worden geverifieerd en ook is het bijvoorbeeld mogelijk realtime de doelmatigheid van bestedingen te monitoren.

Lees het complete bericht en de open brief aan de staatssecretaris op de website van het NMBF.

 

Categorie(n) Branche > Financials, Standaardisatie, (open)standaarden, Branche > Accountantskantoren, Soort > (Elektronisch) factureren, ICT Innovatie
Bronvermelding NMBF
Internet URL NMBF

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED