Softwarepakketten.nl

Software nieuws

eVerbinding als eerste NL e-facturatieplatform NEN 7510 gecertificeerd!

Plaatsingsdatum 27-10-2020
Berichtdatum 27 oktober 2020

Onlangs behaalde eVerbinding het NEN 7510 certificaat, een norm voor informatiebeveiliging voor de zorgsector in Nederland. Dat betekent dat eVerbinding, als eerste e-facturatieplatform, voldoet aan de strenge eisen die worden gesteld om te mogen werken met klanten in de gezondheidszorg. Hierdoor is de beveiliging van klantgegevens gewaarborgd. Het certificaat werd feestelijk en coronaproof uitgereikt door Marco Bijl, directeur van audit-organisatie Digitrust.

De norm NEN 7510 is een door het Nederlands Normalisatie Instituut ontwikkelde norm voor informatiebeveiliging voor de zorgsector in Nederland. Om te mogen werken met klanten in de gezondheidszorg moet je aan strenge eisen voldoen, waardoor de beveiliging van patiëntgegevens is gewaarborgd.

De NEN 7510 is een logisch vervolg op het ISO 27001 certificaat, dat eVerbinding ruim twee jaar geleden behaalde. De ISO 27001 is de meest bekende en populaire norm voor informatiebeveiliging. Hierin wordt procesmatig beschreven hoe er met informatiebeveiliging wordt omgegaan, met als doel de vertrouwelijkheid, beschikbaarheid en integriteit van informatie binnen een organisatie zeker te stellen.

Waarom een NEN 7510 certificaat?
Johan Schaeffer, CEO bij eVerbinding legt uit waarom het NEN 7510 certificaat zo belangrijk voor hen is: “Als aanvulling op onze ISO 27001certificering zorgt het NEN 7510 certificaat ervoor dat we onze informatiebeveiliging naar een nog hoger niveau hebben getild. Deze norm geldt specifiek voor de beveiliging van zorginformatie. Op deze manier kunnen we deze gevoelige informatie op een adequate manier verwerken en beveiligen. Voor de zorgsector is deze norm een belangrijke indicator met betrekking tot de manier waarop een IT-leverancier met informatiebeveiliging omgaat.”

Wat betekent dit voor jouw organisatie?
Met het behalen van dit certificaat laten we onze klanten zien dat we niet stilzitten op het gebied van informatiebeveiliging. “We kijken altijd naar mogelijkheden tot verbeteringen, ook op dit gebied. Meer specifiek betekent het voor de klanten waarvoor er zorginformatie wordt verwerkt dat er tweefactorauthenticatie zal worden geactiveerd. Hiermee helpen we klanten om hun hele IT-landschap op hetzelfde informatiebeveiligingsniveau te krijgen.”, vertelt Johan trots.

Ook betekent het behalen van het NEN 7510 certificaat dat ons managementsysteem voor informatiebeveiliging vaker en grondiger wordt onderworpen aan externe en interne audits. Dit komt ook de kwaliteit van de software ten goede!”, licht Johan als laatste toe.

Categorie(n) GRC en Assuring, Soort > (Elektronisch) factureren, Branche > Medisch en zorg, Cybersecurity
Bronvermelding eVerbinding
Internet URL eVerbinding

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED