Softwarepakketten.nl
erp software prodin

Software nieuws

Quion neemt voorsprong in hypotheekmarkt met inzet Hyarchis Search-It

Plaatsingsdatum 25-11-2020
Berichtdatum 25 november 2020

Quion is één van de grootste hypotheekservices in Nederland. De cijfers liegen er niet om: het bedrijf voelt zich dagelijks verantwoordelijk voor 400.000 huishoudens waarvoor het € 65 miljard aan leningen in beheer heeft. Dit houdt in dat elke werknemer van Quion gemiddeld 900 huishoudens en € 145 miljoen aan leningen onder handen heeft. Op zichzelf genomen is dit reeds indrukwekkend genoeg, maar Quion zet opnieuw een grote stap voorwaarts op het gebied van efficiëntie & innovatie en daarmee het versterken van haar strategische positie in de markt.

Het beheer van zo’n groot aantal hypotheekdossiers heeft uiteraard implicaties. Voor het ondersteunen van de 400.000 huishoudens, doorzoeken de medewerkers van de klantenservice dagelijks 55 miljoen documenten ofwel 350 miljoen pagina's. Het efficiënt kunnen raadplegen van de inhoud van deze documenten brengt vanzelfsprekend de nodige uitdagingen met zich mee. Laatstgenoemde was dan ook de reden dat Quion er vorig jaar voor koos om hun volledige digitale archief op tekstniveau te ontsluiten. Een goed toegankelijk archief maakt het daarnaast namelijk mogelijk om meer waarde aan de documenten te onttrekken. Hiermee veranderde Quion haar statische archief in een dynamische bron van informatie waardoor zij haar klanten beter, sneller en efficiëntier kan bedienen. Dé basis voor een (nieuwe) datapropositie en mogelijkheden, om haar klanten (verschillende gerenommeerde geldverstrekkers) nog beter te kunnen bedienen.

Deze strategische keuze is het gevolg van het streven om grip te krijgen op alle klantgegevens die Quion voor haar klanten in beheer heeft. Uit een recent onderzoek van Hyarchis blijkt dat slechts 15% van de financiële instellingen controle heeft over hun gegevens, althans op het niveau dat zij dit bruikbaar kunnen inzetten. Dit beperkte inzicht verkleint niet alleen de waarde van een digitaal archief, maar het bemoeilijkt tevens de naleving van wet- en regelgeving alsmede een effectieve vorm van kwaliteitscontrole. Quion koos dan ook niet enkel voor Hyarchis Search-It om het digitale archief te ontsluiten, maar bovenal om een grotere mate van datagedrevenheid te creëren.

Uit een recent onderzoek onder financiële dienstverleners blijkt dat men verwacht dat het gebruik van kunstmatige intelligentie in de komende drie jaar zal verdrievoudigen. Er wordt zelfs gesproken over een ware AI-race en met de ingebruikname van Search-It lijkt Quion een belangrijke voorsprong te hebben genomen in het hypotheekdomein.

Categorie(n) Branche > Dienstverlening, ICT Innovatie, Soort > Financial Planning and Analysis (FP&A)
Bronvermelding Hyarchis
Internet URL Hyarchis

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED