Softwarepakketten.nl
erp software prodin

Software nieuws

Plotwise met vernieuwende planningssoftware op basis van kunstmatige intelligentie

Plaatsingsdatum 26-11-2020
Berichtdatum 26 november 2020

Het afgelopen jaar bestelden we meer dan ooit online, maar al vóór de coronapandemie groeide de e-commercemarkt nationaal en internationaal razendsnel. Om daarvan te blijven profiteren, is het voor webwinkels en bezorgdiensten essentieel om te innoveren. Daarom ontwikkelde Plotwise vernieuwende planningssoftware op basis van kunstmatige intelligentie, waarmee onder meer Coolblue, PostNL en Red je Pakketje de bezorging van pakketjes slim en klantgericht inplannen. Zo maakt het Delftse bedrijf thuisbezorging veiliger, duurzamer en efficiënter. Om verder op te schalen ontvangt de scale-up een investering van het Zuid-Hollands energie-innovatiefonds ENERGIIQ.

De manier waarop we personen en goederen door de wereld verplaatsen heeft me altijd gefascineerd’, zegt oprichter Michel Boerrigter, die eerder verschillende andere planningsplatforms ontwikkelde aan de TU Delft. ‘Tot kortgeleden was pakketbezorging nog voornamelijk een business-to-businessdienst. Doordat we met z’n allen zoveel bestellen, is dat razendsnel veranderd. Inmiddels is het overgrote deel gericht op consumenten en dus op thuisbezorging, met veel meer verschillende eindbestemmingen.’

Die laatste stap van de logistieke keten, de last-mile-delivery, vormt met zo’n 30 tot 55 procent van de totale bezorgkosten dan ook een grote bottleneck voor de e-commercemarkt. Want het aantal verkeersbewegingen groeit net zo snel mee, met als gevolg een toename van CO2-uitstoot en drukte op de weg. Plotwise, dat eind 2018 is voortgekomen uit een spin-off van de TU Delft, focust daarom op het verkleinen van de maatschappelijke impact van home delivery.

 

 

Categorie(n) Branche > Groothandel, Industrie en Logistiek, Soort > Planning- en reservering software, Soort > Logistiek
Bronvermelding Plotwise
Internet URL Plotwise

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Seminar RPA en robotic accounting

Voorjaar 2021
Seminar RPA en robotic accounting
Met ook gerelateerde ontwikkelingen, zoals: Artificial intelligence (AI), Elektronisch factureren, Purchase-2-Pay, PSD2, Blockchain en Chatbots.
Meer informatie en deelname...


Kleisteen

Informer Software

MUIS Software


Timewriter


Onerzoeksbureau GBNED