Softwarepakketten.nl
erp software prodin

Software nieuws

Infinitas Learning kiest voor SAP Business Planning and Consolidation (BPC)

Plaatsingsdatum 01-12-2020
Berichtdatum 1 december 2020

Infinitas Learning had door een aflopende support op het oude consolidatiesysteem snel behoefte aan een nieuwe oplossing. De uitgever van innovatieve lesmaterialen koos met Smart Financial Management van Finext en Swap Support – met daarin de licenties voor SAP BPC – voor een vliegende start.

Infinitas Learning is in Nederland vooral bekend van Noordhoff. Dit is in ons land de grootste educatieve uitgeverij van boeken en digitale leermiddelen voor onder andere basis- en middelbare scholen. Maar het bedrijf is ook marktleider in België en Zweden, met respectievelijk de merken Plantyn en Liber.

Unanieme keuze voor SAP BPC
Op het gebied van consolidatiesoftware werkt het bedrijf al geruime tijd samen met Finext. Deze familie van consultancybedrijven was ook betrokken bij de implementatie van de consolidatieoplossing waar Infinitas Learning tien jaar lang gebruik van heeft gemaakt. “Hiervoor verviel echter de ondersteuning vanuit de leverancier”, vertelt Nillus Voermans, Group Controller bij Infinitas Learning. “Het was bovendien een rigide systeem geworden, een black box, waarin het lastig was om veranderingen door te voeren.”

Voermans wilde nog voor het beëindigen van de ondersteuning door de leverancier de overstap maken naar een nieuw systeem. Na een toolselectie die werd begeleid door Finext viel de keuze unaniem op SAP Business Planning and Consolidation (BPC). “SAP BPC viel op door de geboden functionaliteit, en het nam de frustraties weg die gebruikers hadden bij het vorige systeem”, licht Voermans toe. “Daarbij kwam dat we SAP BPC bij Finext als een SaaS-oplossing kunnen afnemen. Dat is voor ons belangrijk.”

Servicegerichte aanpak
De Group Controller doelt daarmee op Smart Financial Management van Finext en zusterorganisatie Swap Support. Bij deze fullserviceaanpak draait SAP BPC op de servers van Swap Support, dat ook het beheer verzorgt. Finext zorgt voor de licenties, het advies en de implementatie. De klant betaalt voor dit alles een vast bedrag per maand en is hiermee dus volledig voorzien voor een consolidatie- en rapportageproces met SAP BPC.

Met Smart Financial Management zorgen wij voor alles wat je nodig hebt om een performance management-oplossing te kunnen laten draaien”, zegt Gert-Jan van den Berg, die als consultant van Finext nauw betrokken was bij het project bij Infinitas Learning. “Het heeft daarmee het karakter van een SaaS-oplossing, maar dan wel met de flexibiliteit om aanpassingen te kunnen doen.”

Categorie(n) Branche > Financials, Soort > Financial Planning and Analysis (FP&A)
Bronvermelding SAP
Internet URL SAP

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Gerelateerde berichten

Woningcorporaties stroomlijnen inkoopprocessen met SAP Ariba Snap [18-01-2021]

Zuivelverwerker legt de basis voor verdere groei met SAP-technologie [16-12-2020]

Curaeos professionaliseert HR-dienstverlening met SAP SuccessFactors [16-12-2020]

Nouryon implementeert in recordtijd SAP Ariba voor nieuw inkoopplatform [07-12-2020]

Stahl beheert wereldwijde hr-processen met SAP SuccessFactors [02-12-2020]


Seminar RPA en robotic accounting

Voorjaar 2021
Seminar RPA en robotic accounting
Met ook gerelateerde ontwikkelingen, zoals: Artificial intelligence (AI), Elektronisch factureren, Purchase-2-Pay, PSD2, Blockchain en Chatbots.
Meer informatie en deelname...


Kleisteen

Informer Software

MUIS Software


Timewriter


Onerzoeksbureau GBNED