Softwarepakketten.nl
erp software prodin

Software nieuws

Curaeos professionaliseert HR-dienstverlening met SAP SuccessFactors

Plaatsingsdatum 16-12-2020
Berichtdatum 14 december 2020

Voor de ambitieuze, internationaal opererende dentale serviceorganisatie Curaeos is HR-dienstverlening onderdeel van de corebusiness. Het is voor hen dan ook cruciaal dat deze processen efficiënt verlopen, waar nodig zijn geautomatiseerd en schaalbaar zijn voor verdere groei. Met SAP SuccessFactors leggen ze hiervoor samen met SAP-partner Gavdi momenteel een solide basis.

De serviceorganisatie wil de komende jaren verder groeien. Daarvoor is het wel belangrijk dat hun activiteiten goed schaalbaar zijn. HR is van die activiteiten een belangrijk onderdeel. Zo verzorgt HR voor de aangesloten praktijken de payrolling, ziekteverzuimregistratie, talentmanagement en recruitment.

Administratief versus added value
Het ontbrak voor de komst van SAP SuccessFactors aan een centraal platform en standaardprocessen om die activiteiten in goede banen te leiden. “Toen ik in 2018 aantrad was er een gebrek aan structuur en duidelijkheid en een teveel aan papieren dossiers en handmatige processen”, herinnert Cato Schaminée, Head of Human Resources bij Curaeos. “We gebruikten een salarispakket waarin we ook vakantiedagen bijhielden, en verder veel Excel. Het karakter was erg administratief, terwijl je vanuit de HR als businesspartner added value mag verwachten.

Genoeg redenen dus voor professionalisering. Begin 2019 sloeg Curaeos de handen ineen met Gavdi. Nederland was het eerste land dat ‘live’ ging op SAP SuccessFactors, waarna Duitsland volgde. Hoewel de implementatie in Italië en Denemarken mede door corona nog niet is afgerond, plukt Curaeos al wel de vruchten van de oplossing.

Categorie(n) Soort > Loon-, salaris- en HRM software, Branche > Dienstverlening
Bronvermelding SAP
Internet URL SAP

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Gerelateerde berichten

Tijdens SAPPHIRE NOW kondigde SAP innovaties aan, zoals nieuwe oplossingen gericht op duurzaamheid [03-06-2021]

SAP introduceert grootste zakelijke netwerk ter wereld [03-06-2021]

Remote legt met SAP S/4HANA basis voor megabedrijf [21-04-2021]

Noord-Brabant ontsluit bedrijfsinformatie geografisch [23-03-2021]

Woningcorporaties stroomlijnen inkoopprocessen met SAP Ariba Snap [18-01-2021]


Seminar RPA en robotic accounting

29 september 2021
Seminar RPA en robotic accounting
Met ook gerelateerde ontwikkelingen, zoals: Artificial intelligence (AI), Elektronisch factureren, Purchase-2-Pay, PSD2, Blockchain en Chatbots.
Meer informatie en deelname...


Kleisteen

Informer Software
 

KING Software


Timewriter


Onerzoeksbureau GBNED