Softwarepakketten.nl
Exact Software

Software nieuws

Zuivelverwerker legt de basis voor verdere groei met SAP-technologie

Plaatsingsdatum 16-12-2020
Berichtdatum 15 december 2020

De business van producent van hoogwaardige baby- en kindervoeding Ausnutria zit al jaren in de lift. Een versnipperd IT-landschap en dito processen over de diverse locaties is echter niet optimaal voor verdere groei. Standaardisering op het SAP ECC on HANA-platform moet daar verandering in brengen. SAP-partner myBrand begeleidt hen in dit traject.

Om de snelle groei beter te ondersteunen, wil het bedrijf standaardiseren op SAP. Die standaardisatie moet leiden tot harmonisatie van processen over alle locaties, een betere logistieke integratie en een sterk verbeterde geïntegreerde gegevensuitwisseling.

Roll-out in Kampen
Ausnutria produceert zijn hoogwaardige kindervoeding in vijf fabrieken in Nederland. Voorheen gebruikte het bedrijf verschillende, verouderde systemen voor de aansturing van de bedrijfsprocessen.

Drie fabrieken hebben inmiddels de livegang van SAP ERP achter de rug. Op dit moment vindt de roll-out naar de fabriek in Kampen plaats, waarna die in Ommen zal volgen. Ten slotte zal ook een nieuw te bouwen fabriek in Heerenveen overgaan op het nieuwe systeem.

Meer dan IT-project
De overstap naar een gestandaardiseerd platform is voor Ausnutria veel meer dan een IT-project. “Met de komst van SAP veranderen ook onze businessprocessen. Doordat we onze processen op iedere locatie zoveel mogelijk gelijktrekken, kunnen we veel efficiënter samenwerken. Ook kunnen we met SAP allerlei zaken integreren en koppelen, zoals op het gebied van logistiek en productie. Bovenal leggen we door procesharmonisatie een belangrijke basis om te groeien”, zegt Barber Eegdeman, CFO bij Ausnutria.

Dat levert volgens Eegdeman niet alleen tijdwinst op. “Allerlei werkzaamheden die we voorheen handmatig deden, kunnen we nu automatiseren. Dat zorgt voor efficiency en verkleint bovendien de kans op fouten.

Categorie(n) Branche > Groothandel, Industrie en Logistiek, Soort > ERP
Bronvermelding SAP
Internet URL SAP

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Gerelateerde berichten

Tijdens SAPPHIRE NOW kondigde SAP innovaties aan, zoals nieuwe oplossingen gericht op duurzaamheid [03-06-2021]

SAP introduceert grootste zakelijke netwerk ter wereld [03-06-2021]

Remote legt met SAP S/4HANA basis voor megabedrijf [21-04-2021]

Noord-Brabant ontsluit bedrijfsinformatie geografisch [23-03-2021]

Woningcorporaties stroomlijnen inkoopprocessen met SAP Ariba Snap [18-01-2021]


Seminar RPA en robotic accounting

29 september 2021
Seminar RPA en robotic accounting
Met ook gerelateerde ontwikkelingen, zoals: Artificial intelligence (AI), Elektronisch factureren, Purchase-2-Pay, PSD2, Blockchain en Chatbots.
Meer informatie en deelname...
 AFAS Software


Visma Software


MUIS Software


RADAR Software


TecknowOnerzoeksbureau GBNED