Softwarepakketten.nl
erp software prodin

Software nieuws

SOVAK gaat efficiënt inspelen op de zorgvraag met InPlanning

Plaatsingsdatum 16-12-2020
Berichtdatum 16 december 2020

SOVAK, een instelling voor gehandicaptenzorg met ruim 60 locaties in Noord-Brabant gaat in januari starten met de implementatie van InPlanning, de planningssoftware van Intus. SOVAK wil zo haar personeelsplanning beter ondersteunen met als doel om meer grip te krijgen op de personele inzet, meer stuurinformatie voor handen krijgen en op de langere termijn ook tactisch en strategisch te kunnen plannen. SOVAK gaat 900 medewerkers plannen met het systeem.

Michiel Baelemans, Adviseur IT bij SOVAK over de samenwerking: “Ons uitgangspunt is ‘Iedere dag doet ertoe, jij doet ertoe!’. Wij hebben de overtuiging dat InPlanning bij gaat dragen aan het kleuren van zowel de levens van onze cliënten als onze medewerkers.”

Een efficiënte planning van personeel is essentieel voor de te bereiken resultaten in zowel zorgkwaliteit als kosten voor de organisatie. Daarom gaat SOVAK onder andere aan de slag met de capaciteitsplanning. Gedurende het jaar is de zorg bij SOVAK redelijk voorspelbaar, maar wanneer de zorgvraag ad hoc verandert willen ze daar effectief en snel op kunnen inspelen. Door een capaciteitsplanning te maken kan SOVAK met gegevens uit het ECD inspelen op onvoorspelbare elementen in de zorgvraag.

Zelforganiserende teams
De medewerkers van SOVAK werken samen in zelforganiserende teams. Om medewerkers meer invloed te geven op het rooster gaat SOVAK in de nabije toekomst een start maken met zelfroosteren. Op deze manier werken zowel roosteraars, managers en medewerkers samen om tot een passend rooster te komen.

Categorie(n) Soort > Planning- en reservering software, Branche > Medisch en zorg, Soort > Loon-, salaris- en HRM software
Bronvermelding Intus
Internet URL Intus

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Gerelateerde berichten

Philadelphia Zorg kiest voor roostersoftware Intus [21-01-2021]

Intus levert geavanceerde planning- en roostertool aan Luchtverkeersleiding Nederland [25-09-2020]

Intus levert roosterapplicatie Rijksoverheid [20-04-2020]

Leger Des Heils gaat planningssoftware Intus gebruiken [13-09-2019]


Seminar RPA en robotic accounting

Voorjaar 2021
Seminar RPA en robotic accounting
Met ook gerelateerde ontwikkelingen, zoals: Artificial intelligence (AI), Elektronisch factureren, Purchase-2-Pay, PSD2, Blockchain en Chatbots.
Meer informatie en deelname...


Kleisteen

Informer Software

MUIS Software


Timewriter


Onerzoeksbureau GBNED