Softwarepakketten.nl
Urios

Software nieuws

Succesvolle implementatie van Hyarchis Document Management bij De Hypotheker

Plaatsingsdatum 04-02-2021
Berichtdatum 4 februari 2021

De Hypotheker, een van de grootste hypotheekdienstverleners in Nederland, heeft de migratie van zijn documentenarchief naar het cloudgebaseerde Hyarchis Document Management (HDM) afgerond. Een paar maanden geleden besloten de bedrijven hun krachten op het gebied van optimalisatie en efficiëntie in de hypotheekmarkt te bundelen, waarna de migratie van start is gegaan. De afgeronde migratie is het resultaat van een hechte en groeiende relatie tussen De Hypotheker en Hyarchis. Het doel is om documentbeheer te herdefiniëren en een nieuwe norm voor datacontrole in de branche te formuleren.

Halverwege 2019 besloten Hyarchis en De Hypotheker om hun samenwerking nieuw leven in te blazen. Gezien hun gezamenlijke ervaring in de hypotheeksector, de vroegtijdige digitalisering van hun dienstverlening en hun eerdere samenwerking, was een gedigitaliseerde, cloudgebaseerde oplossing een logische volgende stap in hun relatie. De afgeronde migratie is een belangrijke ontwikkeling in de geschiedenis van beide bedrijven. In lijn met de eerder voltooide transitie van De Hypotheker naar een omnichannel dienstverlener, heeft Hyarchis zijn on-premises documentmanagement naar een volledig cloudgebaseerde oplossing omgezet. Het afronden van de migratie is een climax in een gezamenlijke inspanning van de bedrijven om een gemeenschappelijk doel te bereiken: profiteren van de talloze voordelen die een cloudgebaseerd documentmanagementsysteem oplevert. Deze stap zal beslist van grote invloed zijn op de toekomst van beide bedrijven.

Cloud-based document management
Op dit moment is de hoeveelheid data die De Hypotheker beheert ronduit buitengewoon te noemen. Met 180 vestigingen in Nederland en het beheer van in totaal dertig miljoen documenten, is optimalisatie van databeheer altijd een prioriteit voor De Hypotheker geweest. Dertig miljoen documenten – oftewel meer dan 32 terabyte aan data – effectief (en overeenkomstig relevante regelgeving) beheren, is een doorlopend uitdagende taak. De combinatie van de uitgebreide expertise van De Hypotheker met de krachtige documentmanagementsoftware van Hyarchis heeft wat tot nu toe onmogelijk was, mogelijk gemaakt: een hypotheekorganisatie met volledige toegang tot de waardevolle informatie in hun archieven. Tegelijkertijd is en blijft het project een bijzondere casestudy over de mogelijkheden van de technologie die Hyarchis ontwikkeld heeft. Benchmarktesten laten zien dat HDM op meerdere niveaus beter presteert dan alternatieven van concurrenten, waardoor de interactie tussen De Hypotheker en zijn klanten merkbaar sneller is.

Jasper Cuijten, Directeur Business Development a.i. bij De Hypotheker, stelt: “Het afronden van dit project en het verhogen van niet alleen de beveiliging van onze data maar ook de bruikbaarheid is een belangrijke mijlpaal voor De Hypotheker. Gezien onze geschiedenis en soepele samenwerking hebben we geen moment getwijfeld om voor Hyarchis Document Management te kiezen. We zijn er altijd trots op geweest hoe we met gevoelige klantgegevens zijn omgegaan, maar het feit dat we nu HDM kunnen gebruiken om met die data betere en meer doordachte beslissingen te nemen, is van cruciaal belang voor de toekomst.”

Andre van der Doelen, CEO van Hyarchis, zegt: “We hadden voor de lancering van ons cloudgebaseerde HDM geen betere en geschiktere partner kunnen wensen dan De Hypotheker. Hun toewijding aan en inzet voor herdefiniering van de hypotheekervaring sluit naadloos aan op onze doelstellingen voor datamanagement. We zien de resultaten van deze nieuwe samenwerking met optimisme en enthousiasme tegemoet.”

HDM in 2021
Zeker gezien de huidige onzekere tijden is deze stap van het grootste belang. We kunnen slechts globaal voorspellen wat er na de lockdown zal gebeuren, maar zeker is dat optimalisatie van cloudgebaseerde oplossingen voor de meeste sectoren de norm is geworden of zal worden. De hypotheeksector vormt daarop geen uitzondering: het afgeronde project geeft aan hoe belangrijk een technologische aanpak is voor samenwerking in de hypotheeksector van de toekomst.

 

Categorie(n) Branche > Dienstverlening, Branche > Financials, Soort > Documentbeheer en dossierbeheer
Bronvermelding Hyarchis
Internet URL Hyarchis

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED