Softwarepakketten.nl
erp software prodin

Software nieuws

Otherside gaat met DiVitaal voor meer zelfregie en duurzame inzetbaarheid

Plaatsingsdatum 08-03-2021
Berichtdatum 8 maart 2021

In de afgelopen heeft softwarebedrijf Otherside At Work diverse partnerships gesloten met onder meer LDC, SKB, Webcamconsult en Johan. Aan dit rijtje kunnen zij nu ook DiVitaal toevoegen als partner van Otherside At Work. DiVitaal is een organisatie in de vitaliteitsbranche die duurzame inzetbaarheid en zelfregie meer naar de praktijk wil brengen.

De spreekwoordelijke stip op de horizon is voor DiVitaal dat er geen werknemers meer verzuimen om een reden die voorkomen had kunnen worden. Het partnership houdt in dat het platform van DiVitaal en de Xpert Suite eenvoudig met elkaar kunnen worden gekoppeld, zodat werkgevers en arbodienstverleners optimaal gebruik kunnen maken van de gecombineerde diensten van duurzame inzetbaarheid (DI), preventie en verzuimbegeleiding.

Waarom deze samenwerking?
Otherside at Work heeft de ambitie om via de Xpert Suite haar klanten integraal te ondersteunen op het gebied van bedrijfsgezondheid en sociale zekerheid. Hierbij worden, bovenop de ontwikkeling van de functionaliteiten, integraties gerealiseerd met innovatieve partners. DiVitaal is een van deze innovatieve partners.

Wat kun je als werkgever of arbodienstverlener met DiVitaal?
De visie van DiVitaal is dat een deel van hedendaags verzuim kan worden voorkomen door werknemers de tools te geven om vroegtijdig bezig te zijn met de zes thema’s binnen duurzame inzetbaarheid (Mentaal, Fysiek, Leefstijl, Werk & Privé, Vitaliteit & Veerkracht en Ontwikkelmogelijkheden).

Daarnaast heeft DiVitaal de mogelijkheid om het platform te koppelen aan het (medisch) dossier van een werknemer. De werknemer kan zelf aangeven of de gegevens uit DiVitaal mogen worden verwerkt in het medisch dossier van de werkgever. Hierbij staat privacy natuurlijk altijd voorop.

Hoe onderscheidt het platform zich?
DiVitaal is een initiatief van twee experts uit de arbodienstverlening. Zij zien al jaren verschillende goede initiatieven rondom duurzame inzetbaarheid, maar zien ook dat deze initiatieven niet altijd goed uit de verf komen. Vaak is de drempel om actie te ondernemen nét te hoog of zien zowel werkgever als werknemer te weinig nut van hun inspanning.

Het unieke aan DiVitaal is, dat het deze aanbevelingen combineert met de mate van interesse die een werknemer heeft in een betreffend thema. Zo is de kans groter dat een werknemer zich kan identificeren met het advies en daadwerkelijk actie onderneemt. DiVitaal is daarnaast voorzien van een uitgebreide providerboog met verschillende interventies voor alle zes thema’s.

Otherside denkt dat de aanpak van DiVitaal een mooie stap kan zijn in het verhogen van zelfregie van werknemers en duurzaam inzetbaarheidsbeleid van organisaties.

Categorie(n) Branche > Dienstverlening, Soort > Kwaliteitszorg (incl. BPM en WFM), Branche > Accountantskantoren, Branche > Medisch en zorg, Soort > Loon-, salaris- en HRM software
Bronvermelding Otherside At Work
Internet URL Otherside At Work

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Seminar RPA en robotic accounting

29 september 2021
Seminar RPA en robotic accounting
Met ook gerelateerde ontwikkelingen, zoals: Artificial intelligence (AI), Elektronisch factureren, Purchase-2-Pay, PSD2, Blockchain en Chatbots.
Meer informatie en deelname...


Kleisteen

Informer Software
 

KING Software


Timewriter


Onerzoeksbureau GBNED