Softwarepakketten.nl
EXACT Software

Software nieuws

Datarobot: Gemeente Den Haag en de Nierstichting gaan platform gebruiken

Plaatsingsdatum 12-03-2021
Berichtdatum 12 maart 2021

DataRobot, leverancier van een geavanceerd enterprise AI-platform, betreedt de Nederlandse markt en opent een kantoor in Amsterdam. Het platform, met end-to-end automatisering voor het bouwen, implementeren en beheren van machine learning-modellen, maakt data science breder toegankelijk. Bedrijven kunnen zo eenvoudiger AI-modellen bouwen en in gebruik nemen. In Nederland tekenden de Gemeente Den Haag en de Nierstichting als eerste voor het platform van DataRobot.

De introductie in Nederland is een logisch gevolg van de enorme expansie van DataRobot. Het Amerikaanse bedrijf is opgericht in 2012 en is sindsdien exponentieel gegroeid. DataRobot heeft de afgelopen jaren verschillende bedrijvenovergenomen, zoals Nutonian, Nexosis, Cursor, ParallelM en Paxata. Sinds de start is er meer dan $750 miljoen in het bedrijf geïnvesteerd. DataRobot wordt inmiddels gewaardeerd op $2,8 miljard en werkt voor veel Fortune 500-ondernemingen. Inmiddels zijn er meer dan twee miljard machine learning-modellen gebouwd op het cloud-platform. Naast het openen van een kantoor in Nederland is DataRobot onder meer actief in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Denemarken, Oekraïne, Singapore en Japan.

Voorheen vergde machine learning veel tijd en vereiste het veel handmatig programmeren. Daardoor konden organisaties slechts ten dele van de technologie profiteren”, vertelt Joep Gerrits, Regional Sales Manager bij DataRobot. “Er is een tekort aan data scientists, en zonder hen zijn bedrijven beperkt in het aantal modellen dat ze kunnen ontwikkelen en testen. Bovendien is het naar productie brengen van de modellen vaak een issue, omdat de data scientists en degenen die de modellen moeten toepassen niet dezelfde expertise hebben. Dit betekent in veel gevallen dat modellen soms al zijn verouderd tegen de tijd dat ze ingezet zouden moeten worden.”

Integratie kennis data scientists
Om dit probleem op te lossen, integreert DataRobot de kennis van meer dan 400 van ‘s werelds beste data scientists en engineers die het in dienst heeft, in zijn platform. DataRobot beschikt over een uitgebreid arsenaal krachtige, open-source algoritmen en technieken voor machine learning. Deze worden continu up-to-date gehouden, zodat iedere klant zonder uitgebreide ervaring met data science of codeer kennis de best passende AI-oplossing kan kiezen en inzetten.

Categorie(n) Branche > Financials, Branche > Overheid en semi overheid, ICT Innovatie, Robotic (accounting) en AI
Bronvermelding Datarobot
Internet URL Datarobot

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

AFAS Software


KING Software


Onerzoeksbureau GBNED