Softwarepakketten.nl

Software nieuws

PBCL: Prepared By Client List, nu beschikbaar voor accountants en hun clienten

Plaatsingsdatum 14-03-2021
Berichtdatum 12 maart 2021

Sneller uitvragen gegevens bij cliënten door gebruik te maken van PBCL. Dat is niet alleen efficiënter, maar ook nog eens veiliger. PBCL staat voor "Prepared By Client List" en betekent kortweg het online op gestructureerde en veilige wijze uitvragen van gegevens bij je klanten. 

Het opvragen van gegevens bij cliënten gebeurt in de praktijk op diverse manieren. Een Excel sheet of een opsomming per email. Aanleveren vindt dan plaats per email, Dropbox, WeTransfer, enz. 

Vele manieren van aanleveren zorgen ervoor dat elk jaar opnieuw veel tijd en energie gestoken gestoken wordt in het maken en versturen van specifieke vragenlijsten. En dan is nog maar de vraag of de gegevens compleet zijn. Dat laatste kom je vaak pas achter bij het werkzaamheden, zoals het samenstellen van een jaarrekening.

AVG
Sinds 25 mei 2018 heb je ook te maken met de AVG-wetgeving. Het aanleveren via e-mail is niet eenvoudig om veilig en AVG-proof in te richten en ook het verlies van een USB geheugenstick ligt op de loer. En heb je je weleens afgevraagd hoe security en data privacy  geregeld is bij gebruik van oplossingen zoals Dropbox, WeTransfer of andere gratis of betaalde drives? Het gebruik van deze diensten brengt risico’s met zich mee, zoals de AVG-wetgeving.

PBCL onderdeel van samenwerkingsplatform
Bovenstaande is de reden waarom wij al in 2010 de PBCL-gedachte hebben geautomatiseerd. In de loop der jaren hebben we deze geïnnoveerd tot een ware time-saver waarbij je op gestructureerde wijze en volledig veilig en AVG-proof gegevens uitvraagt. Met de PBCL applicatie is opvragen van gegevens niet per se leuker, maar wel een stuk makkelijker. PBCL is onderdeel van ons samenwerkingsplatform, maar als je al een klantenportaal hebt dan kan je de PBCL applicatie ook gewoon in combinatie met je eigen portaal gebruiken of zelfs gewoon als losstaande Cloud-app!

Meer weten
Volg gratis het webinar Samenwerkingsplatform

Categorie(n) Audit, dossierbeheer en data analyse, Branche > Accountantskantoren, Soort > Documentbeheer en dossierbeheer, ICT Innovatie
Bronvermelding King Software / iMUIS Online
Internet URL King Software / iMUIS Online

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED