Softwarepakketten.nl
erp software prodin

Software nieuws

Noord-Brabant ontsluit bedrijfsinformatie geografisch

Plaatsingsdatum 23-03-2021
Berichtdatum 23 maart 2021

De provincie Noord-Brabant legde met de implementatie van SAP S/4HANA de basis voor een brede innovatie. Een voorbeeld van die innovatie is het geografisch ontsluiten van bedrijfsinformatie. Hiervoor werd met behulp van het SAP Geographical Enablement Framework (GEF) SAP S/4HANA gekoppeld aan het geografische informatiesysteem van de provincie. 

Noord-Brabant wil vooroplopen als het gaat om innovatie. Volgens Jochem Meulesteen, bij de provincie directeur Bedrijfsvoering & Organisatieontwikkeling, hoort die ambitie bij het karakter van de regio.

Innovatie op SAP
Met de implementatie van SAP S/4HANA enkele jaren geleden creëerde de provincie de voorwaarde voor die innovatie. Meulesteen: “Door het grote aantal SAP-modules dat we in gebruik hebben, was de beweging naar SAP S/4HANA behoorlijk omvangrijk. Met vereende krachten hebben we de implementatie echter tot een succes gemaakt. Daardoor beschikken we nu over de nieuwste technologie die ons allerlei nieuwe kansen biedt om het werk slimmer, efficiënter en effectiever te organiseren.”

De inzet van chatbots is volgens de directeur een voorbeeld van de innovatie die het SAP-platform mogelijk maakt. “Chatbots helpen ons enorm bij het slimmer en efficiënter uitvoeren van werkzaamheden en het sneller beschikbaar stellen van informatie. Daar voeren we nu tests voor uit. Maar denk ook aan het koppelen van SAP S/4HANA aan andere softwareplatformen, waardoor een single source of truth ontstaat.”

Koppeling met ESRI
Een voorbeeld daarvan is de koppeling van SAP S/4HANA met het ESRI-systeem van de provincie. Die koppeling is gerealiseerd binnen een proof of concept voor het Ontwikkelbedrijf van de provincie en het Groen Ontwikkelfonds Brabant (GOB). Dit fonds werkt aan het vergroten en onderling verbinden van natuurgebieden.

Gebruikers kunnen op een kaart inzoomen en zien dan bijvoorbeeld welke activiteiten het Ontwikkelbedrijf en het GOB in een gebied ontplooien, of activiteiten elkaar bijten en welke investeringen worden gedaan in een gebied. “Het is zelfs mogelijk om in een gebied de subsidiestromen te tonen die we nu nog in aparte registraties zoals Excel-tabellen hebben staan”, aldus Mary Fiers, directeur van het Groen Ontwikkelfonds Brabant.

Categorie(n) Branche > Overheid en semi overheid, ICT Innovatie
Bronvermelding SAP
Internet URL SAP

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Gerelateerde berichten

Tijdens SAPPHIRE NOW kondigde SAP innovaties aan, zoals nieuwe oplossingen gericht op duurzaamheid [03-06-2021]

SAP introduceert grootste zakelijke netwerk ter wereld [03-06-2021]

Remote legt met SAP S/4HANA basis voor megabedrijf [21-04-2021]

Woningcorporaties stroomlijnen inkoopprocessen met SAP Ariba Snap [18-01-2021]

Zuivelverwerker legt de basis voor verdere groei met SAP-technologie [16-12-2020]


Seminar RPA en robotic accounting

29 september 2021
Seminar RPA en robotic accounting
Met ook gerelateerde ontwikkelingen, zoals: Artificial intelligence (AI), Elektronisch factureren, Purchase-2-Pay, PSD2, Blockchain en Chatbots.
Meer informatie en deelname...


Kleisteen

Informer Software
 

KING Software


Timewriter


Onerzoeksbureau GBNED