Softwarepakketten.nl
erp software prodin
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Software nieuws

Toucan Toco introduceert realtime data-analyse voor franchiseformules

Plaatsingsdatum 10-04-2021
Berichtdatum 9 april 2021

Interactieve tool geeft franchises datagestuurde inzichten om verkoop te stimuleren

Toucan Toco, specialist in data storytelling, introduceert een bewezen effectieve analyse-oplossing voor franchise-ondernemingen nu ook in Nederland. De interactieve tool omvat een dashboard dat allerlei data voor franchiseformules visualiseert en daarmee belangrijke inzichten geeft om hun marktaandeel en klanttevredenheid te verbeteren en hun omzet te verhogen. Gebruikers profiteren bovendien van de kracht van data storytelling in de visualisatiemodule voor duidelijkere inzichten uit de bestaande data.

In tegenstelling tot conventionele franchisebeheersoftware biedt Toucan Toco een volledig interactieve oplossing voor het bijhouden van prestaties, waardoor franchisenemers snel toegang hebben tot conversiepercentages, verkoopgegevens, topproducenten en andere belangrijke prestatie-indicatoren. Resultaten en verschillen kunnen per franchise worden vergeleken en geanalyseerd. De analyses en data-inzichten kunnen vervolgens worden gebruikt om KPI-beheer aan te scherpen en continue optimalisatie te stimuleren, wat resultaten oplevert voor zowel individuele franchisenemers als de formule als geheel.

Klanten die al met het dashboard werken, ervaren een stijging van het marktaandeel met 5 procent, een stijging van 7 procent in verkoopprestaties en een stijging van 3,5 procent in klanttevredenheid.

Voor zowel franchiseformules als franchisenemers levert de analyse-oplossing voordelen op:

 • Prestatie-optimalisatie
  Franchiseformules vertrouwen traditioneel op Excel-gebaseerde rapportagebestanden, waardoor het moeilijk is om slimme, datagestuurde beslissingen te nemen. Het datavisualisatieplatform van Toucan Toco vergelijkt KPI's en prestatiestatistieken tussen regio's, productlijnen, enzovoort, zodat franchises de prestaties continu kunnen inzien, begrijpen én verbeteren.
   
 • Betere communicatie
  Door gecentraliseerd databeheer beschikken managers door de hele organisatie, van hoofdkantoor tot lokale vestigingen, over dezelfde, begrijpelijke informatie en inzichten. Dit stelt managers in staat om sneller actie te ondernemen en slimmere te beslissingen nemen.
   
 • Nieuwe franchises aantrekken
  Met gedifferentieerde, gegevensgestuurde beheerprocessen is het voor nieuwe franchises gemakkelijker om te begrijpen wat er wordt verwacht, wat de huidige resultaten per vestiging zijn, de naleving te verifiëren en de aanwijzingen van het hoofdkantoor op te volgen. Dat resulteert in een eenvoudiger onboarding proces en betere communicatie over KPI’s en prestaties.
    
 • Inzichten op elk device
  Franchise-medewerkers werken over het algemeen zonder vast bureau of PC, dus een mobile-first analyseplatform is essentieel. De oplossing van Toucan Toco is beschikbaar via mobiel, tablet en desktop, zodat medewerkers overal toegang hebben tot inzichten.

Categorie(n) Branche > Detailhandel & Horeca, Soort > Financial Planning and Analysis (FP&A), Branche > Financials, Branche > Accountantskantoren, Branche > Accountantskantoren > Software advies
Bronvermelding Toucan Toco
Internet URL Toucan Toco

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED