Softwarepakketten.nl
erp software prodin
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Software nieuws

Remote legt met SAP S/4HANA basis voor megabedrijf

Plaatsingsdatum 21-04-2021
Berichtdatum 20 april 2021

Remote groeit exponentieel. Nauwelijks een jaar na de opening voor klanten is het bedrijf al actief in ongeveer 40 landen. Dat moeten er volgend jaar 160 zijn. “Zonder een goed ERP-systeem is een organisatie met een dergelijke omvang niet aan te sturen”, zegt Job van der Voort, CEO en medeoprichter van Remote. Samen met partner EY implementeert de start-up in een recordtijd SAP S/4HANA Cloud Essentials.

Remote regelt voor bedrijven die een gedistribueerd personeelsbestand beheren de salarisadministratie, belastingen, secundaire arbeidsvoorwaarden en compliance. Dat kunnen zelfs bedrijven zijn die zelf helemaal geen eigen kantoren hebben, zoals GitLab. “In de vijf jaar dat ik bij GitLab werkte, groeiden we van 5 naar ongeveer 500 medewerkers in ruim 45 landen. Zonder ook maar één kantoor te openen”, vertelt Van der Voort.

Remote maakt het eenvoudig
Wij maken het bedrijven zo eenvoudig mogelijk om overal ter wereld de beste mensen aan te nemen”, stelt Van der Voort. Het platform van Remote handelt zaken als loonadministratie, belastingen en lokale personeelsbeloningen af.

Stel, een Nederlands bedrijf wil iemand in Portugal aannemen. Wij maken het hen gemakkelijk door hun werknemer via onze Portugese entiteit in dienst te nemen en te zorgen voor salarisadministratie, belastingafdracht en secundaire arbeidsvoorwaarden, alles in volledige overeenstemming met de lokale regelgeving”, zo legt de CEO uit. “Wij nemen bedrijven het papierwerk uit handen.” Het invoeren van een nieuwe werknemer in het systeem van Remote volstaat.

Remote koos voor SAP S/4HANA Cloud Essentials als ERP-systeem. “De keuze was eigenlijk verrassend eenvoudig. We wilden een oplossing van een leverancier die in onze behoeften voorziet, die ons in heel veel landen kan ondersteunen en waarmee we snel kunnen opschalen. Daar hebben we bij SAP het volste vertrouwen in.”

Partner EY zorgt voor de architectuur en de implementatie van SAP S/4HANA. De eerste go-live was eind maart bij twee entiteiten in Nederland. Eind dit jaar moet SAP S/4HANA wereldwijd zijn uitgerold. Van der Voort: “We leggen de lat hoog. Het wordt de snelste uitrol ooit. Ik ben er zeker van dat er mensen slapeloze nachten hebben over de snelheid waarmee we dit aanpakken. Maar met EY hebben we een ambitieuze partner gevonden die onze snelheid aankan, en dat is zo snel mogelijk.
  

Categorie(n) Branche > Dienstverlening, Soort > Loon-, salaris- en HRM software, Branche > Accountantskantoren, Tech startups, GRC en Assuring, SAAS, Cloud Computing
Bronvermelding SAP
Internet URL SAP

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED