Softwarepakketten.nl
erp software prodin

Software nieuws

Voorkom fraude en fouten in betalingen met de IBAN-Naam Check

Plaatsingsdatum 03-06-2021
Berichtdatum 3 juni 2021

De IBAN-Naam Check van SurePay maakt betalingen veiliger door vast te stellen of de naam van de rekening en het IBAN bij elkaar horen. Sinds 2017 levert SurePay de IBAN-Naam Checkaan alle Nederlandse banken en helpt daarmee fraude op te sporen en fouten te voorkomen. Per dag voert SurePay ruim 3 miljoen checks per dag uit. De IBAN-Naam Check heeft ervoor gezorgd dat betalingen naar verkeerde rekeningen zijn afgenomen met 67% en factuurfraude is verminderd met maar liefst 81%!

De samenwerking tussen SurePay en Bizcuit maakt het voor softwareleveranciers mogelijk om betalingen op basis van gegevens uit hun systemen veiliger te maken. Boekhoudsoftwareleveranciers kunnen bijvoorbeeld betalen vanuit de boekhouding veiliger maken door automatisch te controleren of de combinatie van IBAN en naam bij crediteuren (leveranciers) correct is.

In boekhoudpakketten worden de stamgegevens van een crediteur meestal aangemaakt op basis van de gegevens op een ontvangen factuur. Dit geldt ook voor de naam van de crediteur en de IBAN. Hierbij kunnen diverse dingen misgaan.

Op frauduleuze facturen (zoals spookfacturen) staat bijvoorbeeld vaak een herkenbare naam, bijvoorbeeld van een bekende energieleverancier of telecomprovider, met een bankrekeningnummer van de fraudeur. Ook bij CEO fraude, zoals recentelijk plaatsvond bij Pathé en Bol.com, zal de combinatie van naam en bankrekening niet overeenkomen. Als het boekhoudpakket de IBAN-Naam Check geïntegreerd heeft, dan zal dit geconstateerd worden en kan er een waarschuwing gegeven worden. Dit voorkomt dus frauduleuze betalingen.

Ook als de IBAN niet juist herkend is door een scan & herken oplossing, of verkeerd is ingevoerd, zal de IBAN-Naam Check daar een melding van geven. Dit voorkomt dus betalingen naar verkeerde bankrekeningen of mislukte betalingen omdat een bankrekening niet blijkt te bestaan.

Bizcuit is partner en reseller van SurePay, de aanbieder van de IBAN-Naam Check. Softwareleveranciers kunnen via het Bizcuit platform de IBAN-Naam Check via een koppeling (API) integreren. Het voordeel van het afnemen van de IBAN-Naam Check via Bizcuit is dat er door 1x koppelen met het Bizcuit platform verschillende diensten afgenomen kunnen worden. Denk aan de IBAN-Naam Check plus bankenkoppelingen, betaalmogelijkheden of documentherkenning. Een ander voordeel is dat er geen instapdrempel geldt voor de afname van de IBAN-Naam Check. Zo kunnen ook use cases met kleinere aantallen gerealiseerd worden tegen lage kosten.

Voor meer informatie over de IBAN-Naam Check, zie de website van SurePay.


29 september 2021
Seminar RPA en robotic accounting 2021

Met onder andere:

Hoe IBAN-Naam Check frauderisico's en kosten vermindert
Sinds 2017 maken alle grote Nederlandse banken gebruik van de IBAN-Naam Check. Hierdoor nam het aantal betalingen naar verkeerde rekeningen af met 67% en verminderde de factuurfraude met 81%. De afgelopen jaren breidde de gebruikers van de IBAN-Naam Check zich ook uit naar bedrijven en naar andere Europese landen. SurePay is de organisatie achter de IBAN-Naam Check en won inmiddels meerdere internationale Awards. CEO en mede-oprichter David-Jan Janse van SurePay legt uit hoe verdere innovaties, en het gebruik van data, financials kunnen ondersteunen om risico's terug te dringen en bedrijfsprocessen efficiënter te maken.
Meer informatie en aanmelden Seminar RPA en robotic accounting
  
   

Categorie(n) Tech startups, Audit, dossierbeheer en data analyse, ICT Innovatie, Branche > Accountantskantoren, SEPA, Branche > Financials, Soort > Boekhoudsoftware, Cybersecurity
Bronvermelding Bizcuit
Internet URL Bizcuit

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Gerelateerde berichten

Bizcuit geselecteerd als finalist bij de Computable Awards 2021 [05-07-2021]

SnelStart klanten koppelen nu eenvoudig alle Nederlandse banken via Bizcuit [24-06-2021]

Koppel Mollie aan Bizcuit en ontvang je Mollie transacties automatisch in je boekhouding [01-06-2021]

HoorayHR wordt de eerste mini app partner van Bizcuit [18-03-2021]

WePayroll en Bizcuit bieden klanten de mogelijkheid salarissen uit te betalen met een druk op de knop [12-03-2021]


Seminar RPA en robotic accounting

29 september 2021
Seminar RPA en robotic accounting
Met ook gerelateerde ontwikkelingen, zoals: Artificial intelligence (AI), Elektronisch factureren, Purchase-2-Pay, PSD2, Blockchain en Chatbots.
Meer informatie en deelname...


Kleisteen

Informer Software
 

KING Software


Timewriter


Onerzoeksbureau GBNED