Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Software nieuws

RGS Brugstaat in SnelStart: het antwoord op fouten en tijdgebrek

Plaatsingsdatum 19-08-2021
Berichtdatum 19 augustus 2021

Het handmatig overnemen van gegevens uit klantadministraties kost veel tijd en leidt regelmatig tot fouten. Natuurlijk bestaan er koppelingen tussen administratieve en fiscale softwareprogramma's, maar die zijn niet voor elk kantoor interessant. Voor wie toch af wil van het foutgevoelige handwerk en meer tijd wil overhouden voor het adviseren van klanten aan de hand van de resulterende cijfers, is de RGS Brugstaat een handig hulpmiddel. In SnelStart is het nu mogelijk de RGS Brugstaat te exporteren vanuit een administratie. Daarnaast is de Aangiftemodule Winstdeel Inkomstenbelasting geïntegreerd in SnelStart.

Wat is een RGS Brugstaat?
De RGS Brugstaat is een gestandaardiseerde lijst met grootboekrekeningen, saldo's en balanstotalen die je nodig hebt voor bijvoorbeeld de aangifte inkomstenbelasting (IB) of vennootschapsbelasting (VPB). Je downloadt het vanuit een administratie, in de vorm van een xml-bestand.

Niet langer handmatig cijfers overnemen
Vanuit elke administratie die is gekoppeld aan RGS kun je de RGS Brugstaat samenstellen. Het bestand kan worden gedownload vanuit SnelStart en daarna geüpload in andere fiscale of financiële softwarepakketten. Hiermee wordt het handmatig overnemen van cijfers verleden tijd. Dat scheelt veel tijd en verkleint de kans op (typ)fouten.

Aangiftemodule Winstdeel Inkomstenbelasting
De RGS Brugstaat hoeft niet in alle gevallen handmatig te worden gedownload en geüpload op een andere plek. Er worden ook nieuwe oplossingen bedacht. In nauwe samenwerking met de Belastingdienst heeft SnelStart bijvoorbeeld de Aangiftemodule Winstdeel Inkomstenbelasting geïntegreerd in zijn software. Ook hier moet de administratie zijn gekoppeld aan RGS, omdat dan zeker is dat de juiste (want gestandaardiseerde) gegevens worden uitgelezen.

Deze nieuwe service maakt het mogelijk om snel het winstdeel en de balanstotalen op de juiste plek te zetten in de IB-aangifte voor ondernemers zonder personeel. Dit jaar is deze functie alleen beschikbaar voor ondernemers voor wie uitstel van de IB-aangifte over 2020 is aangevraagd. Volgend jaar verwacht de Belastingdienst tijdig een geüpdatete versie beschikbaar te hebben voor de aangifte over 2021.

Het belang van RGS
Uit bovenstaande wordt het al een beetje duidelijk: RGS helpt om gegevens te standaardiseren, waardoor ze altijd op dezelfde manier worden geïnterpreteerd. In een administratie die met RGS is gekoppeld, kun je nog steeds je eigen grootboekrekeningschema gebruiken, maar zijn alle grootboekrekeningen gekoppeld aan een bijbehorende RGS-code. Het koppelen doe je eenmalig voor alle administraties – alleen maatwerk-grootboekrekeningen stel je daarna nog handmatig in. Niet alleen de Belastingdienst, maar ook fiscale en rapportagesoftware herkennen en interpreteren daarna de juiste gegevens. Minder fouten dus, en sneller klaar.

Meer weten?
Op https://www.snelstart.nl/rgs-brugstaat-en-aangiftemodule-winstdeel staan antwoorden op de meest gestelde vragen rond deze nieuwe functionaliteiten.
  

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren, Standaardisatie, (open)standaarden, ZZP'ers en klein MKB, RGS (ReferentieGrootboekSchema), Soort > Boekhoudsoftware
Bronvermelding SnelStart
Internet URL SnelStart

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Woensdag 29 mei 2024
Seminar software voor externe- en interne rapportage, BI en (liquiditeit)planning

Financials en andere geïnteresseerden die geïnformeerd willen worden over de laatste stand van zaken en aanbod op het gebied van software voor rapportages, BI, (liquiditeits)planning en de invloed van AI.
Meer informatie.

Kleisteen

Informer Software


Bjorn LundenTimewriter

AFAS Software


Gerelateerde berichten

SnelStart gaat samen met MyEmma en Pro Management [19-06-2022]

De belastingaangifte van zzp’ers wordt makkelijker met SnelStart [12-07-2021]

Boekhoudsoftwareleverancier SnelStart lanceert nieuwe productlijn inHandel [01-07-2021]

Bouwershub wint eerste SnelStart Startup Prijs [27-06-2019]

Ondernemende studenten strijden om SnelStart Startup Prijs [20-02-2019]


Onerzoeksbureau GBNED