Softwarepakketten.nl
erp software prodin

Software nieuws

Exxellence Groep ambieert marktleiderschap in het belastingdomein met overname Tog Nederland

Plaatsingsdatum 27-08-2021
Berichtdatum 26 augustus 2021

Exxellence, aanbieder van innovatieve software voor (semi-) overheden, is op weg naar het marktleiderschap in het belastingdomein. Met de overname van Tog Nederland biedt de bedrijvengroep uit Hengelo een totaaloplossing voor alles wat met (lokale) belastingen, heffingen en registraties te maken heeft. Hiermee is Exxellence weer een stap dichterbij haar doel: nr.1 in GovTech zijn binnen de Nederlandse (semi-)overheidsmarkt. Om deze mijlpaal te bekrachtigen, lanceert Exxellence ook een nieuwe merknaam: xxllnc.

Net als xxllnc heeft ook Tog Nederland de missie om door middel van innovatieve software en aanvullende dienstverlening (lokale) overheden te ondersteunen en ontzorgen. Tog Nederland heeft zich, sinds de oprichting in 1973, ontwikkeld tot belangrijke speler in de markt van belastingen en heffingen, basisregistratie adressen en gebouwen (BAG), waardering onroerende zaken (WOZ), energielabels, planschade en ruimtelijke ordening.

IJzersterke softwarecombinatie
De toevoeging van Tog Nederland bij xxllnc zorgt op alle fronten voor een ijzersterke combinatie en maakt dat wij vanaf nu het volledige belastingdomein kunnen bedienen”, aldus Michel Veenhuis, CEO van xxllnc. De overname is dan ook een strategische stap richting het marktleiderschap in GovTech. xxllnc was reeds actief binnen het belastingdomein met detacheerder SMQ. Eind vorig jaar werden hier de ervaren spelers 4Value (o.a. waarderingsapplicatie 4WOZ 2.0), Provoxol en Daerom! aan toegevoegd.

Het xxllnc ecosysteem
xxllnc bouwt een ecosysteem waarin alle apps naadloos met elkaar samenwerken: de xxllnc Cloud. Niet alleen veilig en volledig schaalbaar, maar ook zijn alle apps eenvoudig met elkaar te integreren. Geen gesloten systeem, maar bij voorkeur open source en op basis van standaarden. Via mijn.xxllnc hebben gebruikers straks met één account direct toegang tot het volledige netwerk van alle apps en ondersteuning.

De SaaS-applicatie van Tog Nederland, genaamd VRiS (Vastgoed registratie- informatie- taxatie- en Belasting Systeem), past goed binnen deze propositie. De applicatie is in samenwerking met gemeenten ontwikkeld en modulair opgebouwd. Dat betekent dat gemeenten zelf kiezen welke apps ze wel en niet willen gebruiken. Zo is er bijvoorbeeld de module VRiS Belastingen voor het heffen en innen van belastingen of VRiS Waarderen voor ondersteuning bij taxatie.
  

Categorie(n) Branche > Overheid en semi overheid
Bronvermelding Main Capital Partners en xxllnc
Internet URL Main Capital Partners en xxllnc

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

 


Kleisteen

Informer Software


KING Software


Timewriter


Onerzoeksbureau GBNED