Softwarepakketten.nl
erp software prodin

Software nieuws

Noors bedrijf Unicus neemt belang in sociale onderneming Specialisterren

Plaatsingsdatum 30-09-2021
Berichtdatum 30 september 2021

Sociale onderneming en IT-dienstverlener Specialisterren, gespecialiseerd in software testen en Robotic Process Automation(RPA), gaat intensief samenwerken met het Noorse Unicus, dat zich richt op Data Science, Software Development en Quality assurance/Testing. Unicus neemt een belang in Specialisterren. Beide bedrijven zien de unieke kwaliteiten van mensen met autisme en combineren het leveren van hoogwaardige IT-dienstverlening met het oplossen van een sociale uitdaging. Door de krachten te bundelen wordt het dienstenpakket uitgebreid en krijgen nog meer mensen met autisme een vaste baan.

Specialisterren heeft de afgelopen 13 jaar meer dan honderd banen gerealiseerd en houdt momenteel vijftig mensen aan het werk als tester of binnen andere IT- functies. Door de intensieve samenwerking met Unicus zullen dit er volgend jaar 75 zijn. “Alles klopt aan deze samenwerking en dat is heel bijzonder. We zijn DOEN Participaties, onze investeerder van het eerste uur ontzettend dankbaar dat ze deze stap mede mogelijk gemaakt hebben”, vertelt Sjoerd van der Maaden.“We delen met Unicus eenzelfde missie, visie en bedrijfsvoering en vooral de wens om mensen met autisme, die tot voor kort geen werk hadden, te laten floreren in de IT.”

‘Autisme vriendelijke’ omgeving
De werkomstandigheden voor mensen met autisme moeten vaak worden aangepast om ervoor te zorgen dat ze hun werk goed kunnen doen. Wanneer alle stressfactoren zijn weggenomen, blinken deze mensen vaak uit. Autisten hebben oog voor detail en gaan zeer grondig te werk. Zowel Specialisterren als Unicus bieden maatoplossingen om te zorgen voor een prikkelarme en dus ‘autisme vriendelijke’ werkomgeving. Om de testers en engineers het beste tot hun recht te laten komen zijn er altijd meerdere mensen ingewerkt op een project. Er zijn speciale test leads en coaches in dienst die verantwoordelijk zijn voor de begeleiding van mensen en projecten.

Categorie(n) Robotic (accounting), Branche > ICT bedrijven
Bronvermelding Specialisterren, Unicus en DOEN Participaties
Internet URL Specialisterren, Unicus en DOEN Participaties

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

 


Kleisteen

Informer Software


KING Software


Timewriter


Onerzoeksbureau GBNED