Softwarepakketten.nl
 
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Software nieuws

Hyarchis, leverancier van document management software, verwelkomt nieuwe investeerders aan boord

Plaatsingsdatum 02-11-2021
Berichtdatum 2 november 2021

De Nederlandse Fintech Hyarchis heeft nieuwe investeerders aan boord gehaald om haar geplande groei te versnellen. Vanaf 1 november is Hyarchis eigendom van zes succesvolle softwareondernemers die de product suite verder zullen uitbouwen en internationaal willen groeien. 

Hyarchis is in 1985 opgericht door Andre van der Doelen en heeft naam gemaakt als dé hofleverancier van document management oplossingen binnen de financiële dienstverlening. Het bedrijf bedient deze sector in de volle breedte, van grootbanken tot accountants en van hypotheekverstrekkers tot pensioenfondsen. Dit doet zij niet alleen in Nederland, maar ook in België en Duitsland.

In de laatste jaren heeft Hyarchis onder leiding van Adriaan Hoogduijn, de nieuwe CEO, een ingrijpende transformatie ondergaan waarbij het is veranderd van een traditioneel softwarebedrijf in een internationale Fintech die pioniert op het gebied van kunstmatige intelligentie. De oplossingen van het bedrijf draaien bij een aantal van de grootste financiële instellingen in Nederland en ondersteunen hen op het hebied van regulatory compliance. Hyarchis opereert niet alleen vanuit Nederland, maar heeft ook een kantoor in Litouwen waar in korte tijd een team van iets meer dan dertig professionals is opgebouwd.

Met de nieuwe investeerders aan boord wil Hyarchis in versneld tempo de bestaande product suite uitbouwen om zo onder meer internationaal te kunnen groeien. Een speerpunt in deze internationalisering is de toenemende Europese regeldruk op het gebied van regulatory compliance. Wetgeving zoals de Wwft en AVG wordt steeds meer op Europees niveau geharmoniseerd en Hyarchis biedt een unieke reeks oplossingen die financiële dienstverleners helpt om hun documentstromen met behulp van kunstmatige intelligentie compliant te maken. Dit is niet alleen relevant voor banken die zich voorbereiden op de komst van Basel IV of pensioenfondsen die zich klaar maken voor het nieuwe pensioenakkoord, maar ook voor accountants en hypotheekverstrekkers die als poortwachters van het financiële systeem een steeds grotere rol hebben in het bestrijden van witwasproblematiek en terrorismefinanciering.

De investeerders achter Hyarchis is een groep succesvolle softwareondernemers die bestaat uit Chris Ouwinga, Ruud van der Kruk, Ynze Sipkema en Jelke Jansen. Chris Ouwinga is bekend geworden als de oprichter en CEO van Unit4. Ruud, Ynze en Jelke zijn de oprichters van Fiscaal Gemak waarmee zij een nieuwe digitale norm voor fiscale aangiftes hebben gecreëerd voor accountants en belastingadviseurs. Met deze investeerders haalt Hyarchis niet alleen groeikapitaal in huis, maar vooral ook de kennis en ervaring die nodig is voor de nieuwe groeifase van het bedrijf.
 

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren, Soort > Documentbeheer en dossierbeheer, Branche > Financials
Bronvermelding Hyarchis
Internet URL Hyarchis

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED