Softwarepakketten.nl
erp software prodin
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Software nieuws

DSM koopt efficiënter in met SAP Ariba

Plaatsingsdatum 09-11-2021
Berichtdatum 9 november 2021

DSM implementeert samen met McCoy & Partners wereldwijd SAP Ariba voor nog efficiëntere inkoopprocessen, te beginnen met de processen voor de indirecte inkoop. De ‘purpose-led, performance-driven’ multinational heeft in Nederland een geschiedenis van ruim honderd jaar, en is vandaag de dag actief op het gebied van gezondheid, voeding en biowetenschappen. Met een nieuw inkoopplatform introduceert DSM ook een nieuwe manier van werken.

Binnen DSM is de inkoop verdeeld in vijf regio's en vier clusters: facilitaire goederen en diensten, ICT, logistiek en verpakkingsmaterialen, en technische goederen en diensten. De laatste cluster bevat een aparte afdeling voor kapitaalintensieve projecten, zoals de bouw van een laboratorium of fabriek, die wordt ondersteund door de project procurement managers.

buy.SMART
Het digitaliseringsprogramma buy.SMART moet bij DSM zorgen voor een transformatie van het inkoopproces. 

Als onderdeel van buy.SMART wordt SAP Supplier Relationship Management vervangen door SAP Ariba. Volgens Martijn de Coninck, bij McCoy & Partners verantwoordelijk voor de delivery van projecten, een logische keuze gelet op de doelen die DSM stelt. “Integratie voor een betere communicatie tussen systemen is enorm belangrijk. SAP Ariba integreert optimaal met DSM’s SAP ERP-back-endsystemen. Een onderdeel als Guided Buying zorgt voor zo min mogelijk handmatige transacties en draagt daarmee bij aan een touchless proces.”

Categorie(n) Branche > Groothandel, Industrie en Logistiek, Soort > Inkoop, E-procurement & Purchase-to-Pay
Bronvermelding SAP
Internet URL SAP

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED