Softwarepakketten.nl
erp software prodin

Software nieuws

Onventis heeft de Zweedse spend analytics specialist Spendency overgenomen

Plaatsingsdatum 23-11-2021
Berichtdatum 23 november 2021

Onventis heeft de Zweedse spend analytics specialist Spendency overgenomen. Hiermee breidt de All-In-One procurement provider haar productportfolio flink uit. De overname wordt gesteund door software-investeerder Main Capital Partners. De managementteams van Spendency en Onventis delen de gemeenschappelijke visie om gezamenlijk een leidende Europese softwaregroep te worden. En de inkoop- en financewereld te transformeren door middel van één digitaal spend management ecosysteem.

Onventis maakt sinds 2019 deel uit van de portefeuille van Main Capital Partners. Een internationale buy-and-build strategie leidde in 2020 tot de toevoeging van het Nederlandse factuurverwerkingsbedrijf WorkFlowWise. Nu wordt de wereldwijde expansie van de groep verder versterkt met Spendency, een leverancier van spend analytics in Scandinavië en het Verenigd Koninkrijk. 

Analyseren van uitgaven cruciaal voor crisisbestendige supply chains
De COVID-pandemie heeft duidelijk laten zien hoe cruciaal het analyseren van de uitgaven (spend analytics) is voor inkoop- en financiële teams. Het verzamelen en analyseren van inkoopgegevens levert zinvolle inzichten op. Daarbij ondersteunt het besluitvormingsprocessen en maakt het organisaties veerkrachtiger. Sectoranalisten verwachten een sterke marktgroei van inkoopsoftware doordat steeds meer organisaties volledig vertrouwen op Source-to-Pay-suites om hun toeleveringsketens crisisbestendig te maken. Voor inkoop en finance zijn met name AI en analytische tools belangrijke drijfveren om de liquiditeit te verbeteren en de efficiëntie van de bedrijfsuitgaven te vergroten.

Efficiënte inkoopprocessen door spend analytics
Spendency is opgericht in 2015. Het hoofdkantoor zit in Stockholm in Zweden. Het bedrijf is uitgegroeid tot een toonaangevende leverancier van spend analytics. Aangesloten op het ERP en/of inkoopsysteem van de klant, helpt Spendency haar klanten bij het verzamelen, verrijken en standaardiseren van inkoopgegevens. Zodra de gegevens zijn voorbereid, analyseert Spendency de gegevens via verschillende overzichten om kostenbeheersing van uitgavenprocessen mogelijk te maken. Inzichten die worden verkregen met Spendency's oplossing helpen bedrijven kosten te besparen en efficiëntere inkoopprocessen te implementeren.
  
 

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren, Branche > Financials, Soort > Inkoop, E-procurement & Purchase-to-Pay
Bronvermelding Onventis
Internet URL Onventis

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED