Softwarepakketten.nl
erp software prodin

Software nieuws

Hoe blockchain het accountancylandschap zal veranderen - gratis whitepaper

Plaatsingsdatum 23-11-2021
Berichtdatum 21 november 2021

Visma.net Accountancy heeft een whitepaper uitgebracht over de betekening van de blockchaintechnologie voor accountancy. Blockchain is een breder begrip dan slechts een faciliteit voor digitaal verkeer van munten. In feite kun je onbegrensde toepassingen bedenken om documenten beveiligd, digitaal en decentraal op te slaan en te valideren. Zowel op persoonlijk als zakelijk gebied en in alle branches.

Disruptieve veranderingen
Blockchaintechnologie heeft de potentie om hele industrieën te veranderen. Vooral de financiële sector zal disruptieve veranderingen ondergaan waarbij efficiëntie en betrouwbaarheid centraal staan. Disruptie is een populaire term geworden voor technologieën die hele industrieën ontwrichten. Ontwrichten kan zorgwekkend klinken, maar het gaat om vooruitgang. De blockchaintechnologie krijgt inmiddels veel aandacht van grote financiële instituten. Echter, de use cases bevinden zich voornamelijk nog in de experimentele fase. We staan dus aan het begin.

Volledige transformatie
De blockchaintechnologie zal de boekhouding volledig transformeren. Het zal processen efficiënter maken, de boekhouding foutloos en transparant maken en ervoor zorgen dat contractuele rechten en plichten beter worden gecontroleerd en nageleefd.
Dit zal accountants de mogelijkheid geven om grote hoeveelheden informatie binnen een bepaalde tijd automatisch, snel en accuraat te verwerken en ondertussen de focus te verleggen naar adviesdiensten om de sparringpartner van de ondernemer te worden.
Er zijn talrijke mogelijkheden om de technologie van de blockchain te benutten. De ene mogelijkheid zal de volgende snel opvolgen, als een stortvloed aan nieuwe toepassingen die op elkaar worden gebouwd. Dit zal leiden tot nieuwe, ongekende toepassingen.

Mogelijkheden accountancybranche
De vraag is niet óf de blockchain voor accountancy eraan komt, maar wanneer. Bereid u daarom tijdig voor. In onze whitepaper worden de (eerst denkbare) toepassingen en mogelijkheden verkend en toegelicht die blockchaintechnologie biedt voor de accountancybranche.

Download de whitepaper.

Disruptie in accountancy: de blockchaintechnologie

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren, Blockchain, Audit, dossierbeheer en data analyse, ICT Innovatie, Branche > Accountantskantoren > Visie ICT, Branche > Financials
Bronvermelding Visma

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED