UBL Ketentest

Software nieuws

eVerbinding en Corporatieketen.nl gaan voor e-facturatie in de woningcorporatiesector

Plaatsingsdatum 30-11-2021
Berichtdatum 30 november 2021

eVerbinding, marktleider op het gebied van e-facturatie en Corporatieketen.nl, SaaS-oplossing voor het organiseren en faciliteren van het ketenproces binnen woningcorporaties en bouw- en installatiebedrijven, slaan de handen ineen. Samen gaan ze voor een veilige facturenstroom tussen corporaties en leveranciers.

Corporaties kennen e-facturatie op dit moment vooral in de vorm van facturen, die als onderdeel van een DICO-integratie worden uitgewisseld. DICO is de berichtenstandaard voor digitale communicatie tussen ketenpartijen in de bouw- en installatiesector. Door gebruik te maken van deze berichtenstandaard kunnen bedrijven veilig, efficiënt en foutloos berichten uitwisselen tussen hun computersystemen.

Op dit moment wordt alleen de facturenstroom rondom ‘Dagelijks Onderhoud’, zoals reparatieverzoeken, afgedekt. Corporatieketen.nl zorgt er nu samen met eVerbinding voor dat alle facturen, dus ook kostenfacturen van bijvoorbeeld energie en telefonie in de vorm van een e-factuur veilig worden aangeleverd. “Woningcorporaties hebben ondertussen de voordelen van e-facturatie ontdekt in de samenwerking met partijen uit de bouw- en installatiesector. Met de oplossing van eVerbinding is het nu ook mogelijk om e-facturen van leveranciers uit andere sectoren op een veilige manier te ontvangen en te verwerken. Het is bovendien een oplossing die rekening houdt met de specifieke eisen die de woningcorporatiesector stelt aan binnenkomende facturen. Kortom: deze oplossing is uniek en specifiek voor de corporatiesector!”, aldus Bertus Meijer, oprichter van Corporatieketen.nl.

Corporatieketen.nl heeft hiervoor via eVerbinding toegang tot het beveiligde Peppol-netwerk. Dit netwerk wordt gebruikt voor het veilig en grensoverschrijdend ontvangen en/of verzenden van o.a. elektronische facturen en inkooporders tussen bedrijven onderling en Europese Overheden. Klanten van Corporatieketen.nl hebben de mogelijkheid om alleen nog maar e-facturen te ontvangen. Deze worden automatisch verwerkt in de ERP-oplossing van de klant. Johan Schaeffer, oprichter van eVerbinding, is trots op deze samenwerking: “Het verwerken van de facturen gaat echt automatisch: de factuur wordt binnen een paar minuten na ontvangst geboekt, waardoor de administratie altijd up-to-date is. Bij twijfel of een opmerkelijke factuur komt er een signaal, hierdoor kan alle aandacht gegeven worden aan de uitzonderingen. Ook branchespecifieke facturen worden correct geboekt via de oplossing van Corporatieketen.nl.”.
  

Categorie(n) Branche > Financials, Standaardisatie, (open)standaarden, Branche > Dienstverlening, UBL en Peppol, Branche > Bouw en installatie, Tech startups, Soort > (Elektronisch) factureren
Bronvermelding eVerbinding en Corporatieketen.nl
Internet URL eVerbinding en Corporatieketen.nl

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED