Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Software nieuws

Kwart organisaties doet momenteel nog helemaal niets met AI en machine learning

Plaatsingsdatum 21-12-2021
Berichtdatum 21 december 2021

24 procent van de organisaties geeft aan op dit moment nog geen gebruik te maken van artificial intelligence en machine learning. Dit blijkt uit onderzoek van Unit4, ERP-leverancier voor mensgerichte organisaties, onder 250 respondenten. Zestien procent hiervan zegt wel de mogelijkheden van de technologieën te verkennen. De overige negen procent doet zelfs dat niet. Ook op het gebied van workflow automation valt er voor een kwart (25%) van de bedrijven nog wat te behalen. Zij maken momenteel geen gebruik van de technologie.

Het is dan ook niet gek dat wanneer werknemers en beleidmakers worden gevraagd naar de uitdagingen die zij komend jaar zien om de bedrijfsstrategie te behalen, het grootste percentage (38%) verouderde technologieën en processen benoemt. Daarnaast is 24 procent bang dat concurrenten komend jaar sneller zullen innoveren dan zij en ziet 34 procent een uitdaging in het gebrek van communicatie tussen teams.

Veel vertrouwen in het beleid omtrent digitale transformatie
Wanneer we kijken naar hoeveel vertrouwen Nederlandse werknemers in het digitale transformatie beleid van hun organisatie hebben, zien we een rooskleurig beeld. Maar liefst 89 procent heeft (redelijk) veel vertrouwen in de strategie. En een digitale transformatie strategie is bij alle bedrijven ingeburgerd: geen enkele respondent geeft aan dat zijn of haar bedrijf geen digitale transformatie strategie heeft. Echter hebben momenteel lang niet alle bedrijven hun strategie zodanig op orde dat zij goed op veranderingen in kunnen spelen. Zo geeft 26 procent aan wel met verwachte veranderingen om te kunnen gaan, maar niet met veranderingen die ze niet zien aankomen.
  

Categorie(n) Branche > Financials, Branche > Dienstverlening, ICT Innovatie, Robotic (accounting) en AI
Bronvermelding Unit4
Internet URL Unit4

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED