Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Software nieuws

KPN Security organiseert online hackwedstrijd

Plaatsingsdatum 21-12-2021
Berichtdatum 21 december 2021

KPN Security organiseert op 27 januari 2022 een online Capture the Flag Challenge. Deze hackwedstrijd is onderdeel van het driedaagse securityevenement NLSecure[ID]. In verband met de coronamaatregelen vindt NLSecure[ID] dit keer volledig online plaats.

Een Capture the Flag (CTF) Challenge is een wedstrijd waarin de deelnemers een fictieve organisatie proberen te hacken. Daarbij wordt gebruikgemaakt van een lab met een realistische bedrijfsomgeving. Deze omgeving bevat kwetsbaarheden op verschillende niveaus. Door de kwetsbaarheden te exploiteren verdienen de teams punten. Het team met de meeste punten wint de Challenge.

Een CTF Challenge draait zeker niet alleen om technische vaardigheden, maar ook om creativiteit en probleemoplossend vermogen. De kwetsbaarheden variëren van eenvoudig tot complex. Daarmee is de wedstrijd leuk en uitdagend voor zowel ervaren experts als beginners. Een portie securitykennis en hackingskills zijn natuurlijk wel zo handig.

Online CTF Challenge
De CTF Challenge is een vast onderdeel van NLSecure[ID], hét event voor de Nederlandse securitycommunity. Vanwege de coronamaatregelen is een grootschalig fysiek evenement in januari helaas niet haalbaar. Daarom heeft KPN Security Secured by Design gevraagd een online variant van de CTF Challenge te ontwikkelen. De communicatie tussen de organisatie en de deelnemers verloopt via het platform van Secured by Design. Denk hierbij aan het uitgeven van VPN-verbindingen en (technische) instructies.

Meld je snel aan!
Een team mag maximaal bestaan uit vijf personen. In totaal kunnen er 125 mensen meedoen aan de CTF Challenge. “De afgelopen jaren zaten we binnen no-time vol, dus wees er snel bij”, zegt Tong Sang. Deelnemers kunnen zich aanmelden via deze link.

Over NLSecure[ID]
De derde editie van NLSecure[ID] vindt plaats op 25, 26 en 27 januari 2022. Met dit evenement wil KPN Security kennisuitwisseling onder securityexperts stimuleren. De online editie bestaat onder meer uit een dagelijkse talkshow en verschillende presentaties van topsprekers uit de Nederlandse securitywereld. Klik hier om u aan te melden.

Categorie(n) Cybersecurity
Bronvermelding KPN Security
Internet URL KPN Security

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

9 oktober 2024

Seminar Robotic accounting
Actuele ontwikkelingen op het gebied van Robotic accounting. Met dit jaar Open banking als centraal thema.
Meer info en aanmelden.


Kleisteen

Informer Software


Bjorn LundenTimewriter

AFAS Software


Gerelateerde berichten

Nieuwste editie Cyber Security Perspectives van KPN Security [30-05-2023]


Onerzoeksbureau GBNED