Softwarepakketten.nl

Software nieuws

Informer vult nu automatisch winstdeel IB-aangifte in voor ZZPers

Plaatsingsdatum 25-01-2022
Berichtdatum 25 januari 2022

Na een traject van drie jaar heeft Informer vandaag in samenwerking met de Belastingdienst de nieuwe open innovatie ‘Automatisch ingevulde WinstAangifte’ (AWA) geïntroduceerd. Door middel van deze AWA wordt het doen van het winstdeel van de IB-aangifte een stuk gemakkelijker voor zzp’ers omdat zij automatisch het winstdeel kunnen invullen.

Deze nieuwe aangifte module helpt zzp’ers om snel en foutloos hun financiële gegevens in de IB-aangifte te zetten. “Door de integratie van de module bij partijen als Informer maakt de Belastingdienst het makkelijker voor ondernemers om vanuit hun eigen administratie eenvoudig het winstdeel van de aangifte te kunnen opstellen. We zijn blij dat we de pilot met Informer hebben afgerond. Hiermee zet de Belastingdienst stappen naar een aaneengesloten administratieve keten, die zo goed mogelijk aansluit bij de alledaagse praktijk van ondernemers”, aldus Jeroen van Hulten, programmamanager digitalisering bij de Belastingdienst MKB. Dankzij het investeren in een aantal pilots is deze module, die ontwikkelt is door de Belastingdienst en getest is bij Informer en haar klanten, nu geïntegreerd in de boekhoudsoftware van InformerOnline.

De IB-aangifte downloaden en uploaden bij de Belastingdienst
Om het doen van de winstaangifte zo eenvoudig mogelijk te maken voor zzp’ers is gebruik gemaakt van het RGS ZZP-schema van onderzoeksbureau GBNED. Dit nieuwe standaard schema zorgt ervoor dat de overzichten voor de IB-aangifte vooraf ingevuld zijn. Klanten die gebruik maken van dit gestandaardiseerde grootboekschema voor zzp kunnen het overzicht van hun winstdeel eenvoudig uit Informer downloaden en deze vervolgens bij de aangifte bij de Belastingdienst uploaden. Doordat het overzicht grotendeels automatisch vooraf is ingevuld met behulp van de gegevens uit InformerOnline is het doen van de winstaangifte eenvoudiger en minder foutgevoelig.

Unieke uitbreiding van boekhouding naar IB-aangifte
Deze uitbreiding van boekhouding naar de IB-aangifte maakt Informer uniek. “Informer streeft ernaar dat ondernemers in staat zijn om niet alleen hun boekhouding maar ook aangiftes zelf te doen”, aldus Remco Frühauf, CEO van Informer. Eerder heeft de samenwerking met de Belastingdienst er al voor gezorgd dat ondernemers niet alleen direct btw-aangifte kunnen doen, maar deze ook direct kunnen betalen met iDEAL. Nu Informer gebruik maakt van de AWA van de Belastingdienst, kunnen zzp’ers hun gehele administratie van boekhouding tot winstaangifte zelf regelen.
  

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren, RGS (ReferentieGrootboekSchema), ICT Innovatie, Soort > Boekhoudsoftware, ZZP'ers en klein MKB
Bronvermelding Informer
Internet URL Informer

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED