Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Software nieuws

Voldoen aan de Wwft-richtlijnen met risico- en compliancemodule in app

Plaatsingsdatum 01-02-2022
Berichtdatum 31 januari 2022

Achterhalen wie de belangrijke personen in organisaties zijn en nalevingsproblemen snel lokaliseren: voor elk bedrijf is het belangrijk om veilig en duurzaam met klanten, hun business en hun gegevens om te gaan. Een nieuwe digitale oplossing biedt antwoord op deze uitdaging. In de meest recente upgrade van Appsolutely’s Company.info for Salesforce-app zijn daarvoor tools voor klantacceptatie en -onboarding geïntegreerd. De app helpt bedrijven makkelijker te voldoen aan de Wwft (Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme).

De Wwft naleven
Organisaties met een Wwft-verplichting zetten steeds actiever in op risico en compliance. Johan van den Hoek, Product Owner bij Appsolutely: “Onboardingprocessen, ook wel know-your-customerprocessen, worden steeds beter georganiseerd. Dat gebeurt om een goede reden: de data die bedrijven in huis hebben over registraties, transacties en identificatieprocessen geven een goed inzicht in eventuele risico’s. En dat inzicht is belangrijk.”

“Een bedrijf of organisatie moet kunnen aantonen op basis van welke informatie er beslissingen genomen worden”, legt Van den Hoek uit. “In de risicogeoriënteerde benadering binnen de Wwft zijn namelijk zowel meldingsplicht als cliëntenonderzoek van groot belang. Daar moet je als organisatie steeds beter op inspelen.”

CDD-onderzoeken en compliancechecks
In de vorige versie van de Company.info for Salesforce-app was het al mogelijk om (inter)nationale bedrijfsdata in te zien: de kredietwaardigheid van een klant wordt achterhaald door het opvragen van een uitgebreid bedrijfsrapport waarin de bedrijfsstructuur, jaarrekeningen, deponeringen en aansprakelijkheidsverklaringen terug te vinden zijn.

De nieuwe Risk & Compliance-module biedt nu de mogelijkheid om vanuit die opgehaalde bedrijfsdata voor in Nederland gevestigde bedrijven een customer-due-diligenceonderzoek te starten, waar als eerste stap automatisch de ultimate beneficial owners (UBO’s) achterhaald worden, inclusief de concernstructuur en de bijbehorende functionarissen. Daarna kan er een compliancecheck uitgevoerd worden op de UBO’s en op de organisatie, waarbij onderzocht wordt of er vermeldingen zijn van sancties, gediskwalificeerde bestuurders, financieel toezicht, rechtshandhaving, ‘adverse media’ en politiek prominente personen.

Door de integratie van deze functionaliteiten in de bestaande app worden er nu minder snel Wwft-normen over het hoofd gezien. Zowel de nieuwe module als de app zelf zijn aanpasbaar aan individuele processen, zodat API-connecties eenvoudig op bestaande Salesforcetrajecten kunnen worden aangesloten.
 

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren, Soort > CRM (relatiebeheer) en Marketing , Branche > Financials, Branche > Juridisch, GRC en Assuring
Bronvermelding Company.info
Internet URL Company.info

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Kleisteen

Informer Software


Bjorn Lunden



Timewriter

AFAS Software


Onerzoeksbureau GBNED