Softwarepakketten.nl
erp software prodin
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Software nieuws

Silverfin faciliteert jaarrekening voor middelgrote bedrijven in de cloud

Plaatsingsdatum 10-02-2022
Berichtdatum 10 februari 2022

Silverfin heeft de ‘Jaarrekening voor middelgrote bedrijven’ ontwikkeld, voor zowel de inrichtingsjaarrekening als de publicatiestukken. Hiermee is Silverfin de eerste leverancier in Nederland die dit in de cloud beschikbaar stelt. Met deze cloudoplossing speelt de leverancier concreet in op de behoefte van klanten aan een flexibele opzet en inrichting van de jaarrekening voor deze categorie bedrijven – uiteraard binnen de gestelde kaders.

De grote flexibiliteit die Silverfin al eerder bood in haar jaarrekening voor kleine bedrijven en microrechtspersonen, is ook duidelijk zichtbaar in de nieuwe ‘Jaarrekening voor middelgrote bedrijven’. Voor de ontwikkeling hiervan zijn de specificaties van de Nederlandse Taxonomie als uitgangspunt genomen (NT14 en NT15). De opgenomen specificaties zijn niet direct verplicht in de inrichtingsjaarrekening, maar ze worden wel vaak gevraagd. Maurice Beemster (Area Productmanager Silverfin): “In de praktijk leidt dat regelmatig tot extra tijdrovende en ongewenste acties, om alsnog een volledig XBRL-bericht te kunnen aanleveren bij de Kamer van Koophandel. Dat signaal uit de markt hebben wij opgepakt en vertaald naar deze oplossing voor de jaarrekening van middelgrote bedrijven.”

Additionele mogelijkheden
Aan de verplichte specificaties van de publicatiestukken heeft Silverfin allerlei extra mogelijkheden toegevoegd, waardoor de toelichtingen van de jaarrekening voor middelgrote bedrijven kan worden verrijkt met verloopoverzichten, specificaties en tabellen. Hiervoor heeft Silverfin ook de waardevolle input benut van een aantal kantoren, waar in de afgelopen periode testversies zijn geplaatst.

Voordelen
De ‘Jaarrekening voor middelgrote bedrijven’ levert kantoren onder andere de volgende voordelen op:

  1. flexibele opzet en inrichting van de jaarrekening (binnen de gestelde regels);
  2. export op basis van een kantoorstandaard, die eventueel kan worden aangepast per klant (customizable);
  3. de zekerheid van een volledig XBRL-bericht;
  4. niet-controlekantoren kunnen het gegenereerde XBRL-bericht doorsturen naar een controlerend accountant;
  5. volledige integratie met de periodieke werkzaamheden (efficiencyvoordeel).

Meer informatie
Heeft u middelgrote bedrijven als klant voor wie u het jaarwerk doet, en wilt u dit graag zoveel mogelijk standaardiseren – maar tegelijkertijd vanuit uw eigen insteek doen? Neem dan contact op met Silverfin.
  

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren, Branche > Financials, Audit, dossierbeheer en data analyse, Soort > Externe verslaggeving, SAAS, Cloud Computing, SBR / XBRL
Bronvermelding Silverfin

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED