Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Software nieuws

Bedrijfsleven omarmt AI en ML voor cybersecurity

Plaatsingsdatum 21-03-2022
Berichtdatum 21 maart 2022

Steeds meer Nederlandse bedrijven gebruiken kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning (ML) om cyberaanvallen af te slaan. Bijna de helft (42%) versterkt de IT-beveiliging nu al met AI- en/of ML-technologie. Nog eens 54 procent is dat de komende jaren van plan. Dat blijkt uit een internationaal onderzoek van securityspecialist Mimecast.

Kunstmatige intelligentie en machine learning zijn voor cybersecurity breed inzetbaar. De technologie helpt bijvoorbeeld bij het detecteren van geavanceerde malware, spam en social engineering, het identificeren van zeroday-exploits en het voorkomen van data-exfiltratie. Maar AI en ML kunnen ook allerlei handmatige taken overnemen, onder andere rondom configuraties en het verwerken van alarmeringen.

Voordelen van AI en ML
AI- en ML-securitytoepassingen bieden organisaties allerlei voordelen. De helft van de Nederlandse bedrijven die de technologie al gebruiken, heeft hiermee de werkdruk of het aantal werkuren van hun securityteam verlaagd. Ook het voorkomen (43%) en het sneller identificeren en mitigeren van bedreigingen (40%) worden vaak als voordeel genoemd. Andere voordelen zijn het nauwkeuriger detecteren van bedreigingen (38%) en het terugdringen van het aantal menselijke fouten binnen het securityteam (38%).

 

Categorie(n) Cybersecurity
Bronvermelding Mimecast
Internet URL Mimecast

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED