Softwarepakketten.nl
 
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Software nieuws

E-factureren met DICO voor bouw- en infrabedrijven via eVerbinding

Plaatsingsdatum 05-04-2022
Berichtdatum 4 april 2022

Sinds 1 januari 2022 is e-factureren binnen bouw- en infrabedrijven verplicht. Hierbij wordt gebruik gemaakt van DICO (SALES005), een afspraak tussen fabrikanten, groothandels, bouw-, onderhouds- en installatiebedrijven én woningcorporaties over de indeling van de e-factuur. Ook e-factureren via DICO? Via eVerbinding kan het!

In de bouwsector worden ieder jaar miljoenen facturen verstuurd in verschillende formaten, e-mail, pdf, papier of e-factuur. Het aanmaken en verwerken van al deze facturen kost niet alleen veel tijd, maar ook geld. Dit kan natuurlijk beter! Daarom is per 1 januari 2022 elektronisch factureren volgens DICO (SALES005) de manier voor factureren in de bouw. Een elektronische factuur met een vaste standaard, zodat gegevens niet meer handmatig ingevoerd hoeven te worden. Bovendien worden ze ook automatisch verwerkt in je eigen boekhoudpakket.

Voordelen
E-facturatie is veilig, want een e-factuur wordt standaard gecontroleerd op IBAN, btw-nummer en KvK-nummer. Bij factureren volgens DICO (SALES005) komt daar de GLN-code bij, een 13-cijferig nummer dat wordt gebruikt in alle elektronische berichten voor de identificatie van vaste adresgegevens.

Voor de leveranciers betekent het versturen van een e-factuur ook een snellere betaling. Gemiddeld wordt een e-factuur zo’n 7 dagen sneller betaald dan een andere factuur.

Via eVerbinding
Het versturen en ontvangen van e-facturen volgens DICO (SALES005) is al mogelijk in veel boekhoudpakketten. Werk je niet met een softwarepakket of stuur je maar een aantal e-facturen per jaar, dan kun je je ook aanmelden bij het platform van eVerbinding. Via dit portaal maak je eenvoudig je DICO e-facturen aan!

Ook kunnen via de DICO-standaard berichten veilig afgeleverd worden. Dit is ook mogelijk via eVerbinding. Dat betekent dat je vanuit Peppol kunt ontvangen in je eigen DICO-software.

Bovendien is onze Scan & Herken software klaar gemaakt voor DICO, dus als je softwarepakket DICO ondersteunt, dan kun je ook onze Scan & Herken functionaliteit gebruiken.
  

Categorie(n) Branche > Bouw en installatie, Branche > Groothandel, Industrie en Logistiek, Soort > (Elektronisch) factureren, Standaardisatie, (open)standaarden
Bronvermelding eVerbinding
Internet URL eVerbinding

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Woensdag 11 oktober 2023
Seminar RPA en robotic accounting

Robotic accounting

Robotic Process automation (RPA), Business Intelligence (BI), Artificial Intelligence (AI) in Business applicaties, Sustainability geïntegreerd in boekhoudsoftware, E-factureren en de Gids boekhoudsoftware 2023 en innovaties.
Meer informatie en aanmelden.


Kleisteen

Informer Software


KING Software


Timewriter


Gerelateerde berichten

Provincie Noord-Brabant succesvol met e-factureren via Peppol [05-04-2022]

25% tijdbesparing bij Grando Keukens & Bad door e-facturatie [24-02-2022]

UWV start met e-ordering via Peppol [01-02-2022]

Conrad Benelux e-factureert succesvol met eVerbinding – Zweden en Denemarken volgen [01-02-2022]

eVerbinding en Corporatieketen.nl gaan voor e-facturatie in de woningcorporatiesector [30-11-2021]


Onerzoeksbureau GBNED