Softwarepakketten.nl
Urios

Software nieuws

Visma neemt Teamleader over met work management software

Plaatsingsdatum 23-06-2022
Berichtdatum 23 juni 2022

Visma, Europees leider in cloudsoftware, neemt Teamleader over van investeerders Fortino Capital, Keen Venture Partners en PMV. Teamleader is in België opgericht en uitgegroeid tot internationale SaaS scale-up die work management software ontwikkelt voor kleine en middelgrote bedrijven. Teamleader is actief in België, Nederland, Duitsland Frankrijk, Spanje en Italië. Door aansluiting bij Visma kan Teamleader de groeiambities versnellen.

Teamleader is juli 2012 gestart om ondernemers te helpen met hun bedrijfsvoering. Na jarenlang software op maat ontwikkeld te hebben, was het voor oprichter Jeroen De Wit duidelijk dat er vraag is naar een gebruiksvriendelijk programma dat CRM, offertes, facturering en projectbeheer kan afhandelen. Dit bleek een juiste veronderstelling. Teamleader Focus, een geïntegreerde oplossing voor facturatie, offertes en projectmanagement is tot op de dag van vandaag een groot succes bij kleine ondernemingen.

In 2019 kwam Teamleader Orbit op de markt, bedoeld voor bedrijven tussen 20 en 1000 medewerkers en met meer uitgebreide functies die grotere projecten en organisaties nodig hebben. Maar dan wel met hetzelfde gebruiksgemak als de versie voor het kleine bedrijven.

Ook die stap bleek succesvol. Teamleader breidde uit naar Frankrijk, Spanje, Italië en Duitsland waar op dit moment 25% van de omzet vandaan komt. In België en Nederland is het bedrijf marktleider in work management software. Nu, tien jaar na de oprichting, werken ruim 13.000 organisaties met Teamleader en vloeit er voor 10+ miljard euro aan facturen door de Teamleader systemen. Om aan de gestegen vraag naar software te voldoen, sneller te innoveren en de groei-ambities te versnellen, is Teamleider aangesloten bij Visma.
 

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren, Branche > Dienstverlening, Branche > Financials, Soort > Projectmanagement en -planning
Bronvermelding Visma en Teamleader
Internet URL Visma en Teamleader

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED