Softwarepakketten.nl
 
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Software nieuws

SurePay kondigt partnership aan met Consortium van Italiaanse Banken

Plaatsingsdatum 06-07-2022
Berichtdatum 6 juli 2022

SurePay, de uitvinder en aanbieder van de IBAN-Naam Check, heeft een partnership aangekondigd met CBI S.c.p.a., een consortium van 400+ Italiaanse banken. Hiermee wordt het mogelijk voor Nederlandse Banken en organisaties om met de IBAN-Naam Check te controleren op Italiaanse rekeninghouders . Eerder kondigde het bedrijf uit Utrecht al uitbreiding naar het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk aan.

De IBAN-Naam Check is sinds 2017 ingebouwd in Online bankieren van de Nederlandse banken waardoor bij een betaling de naam van de rekeninghouder wordt gecheckt. Ook bedrijven gebruiken de IBAN-Naam Check om fraude en fouten in andere bedrijfsprocessen te mitigeren, zoals bij het onboarden van nieuwe klanten of leveranciers.  

CBI heeft CBI Globe ontwikkeld, dat de connectie stroomlijnt tussen Payment Service Providers, Fintech, ondernemingen en de overheid om te voldoen aan het vernieuwde regelgevingskader van de EU en een actieve rol te spelen in ontwikkelingen rond Open Banking. Meer dan 80% van de Italiaanse financiële dienstverleningssector maakt hier gebruik van. 

Door samen te werken met  SurePay, breidt CBI haar Italiaanse Check IBAN service uit met checks op  zowel Italiaanse als geleidelijk ook naar Europese klanten, inclusief het Verenigd Koninkrijk. De Italiaanse Check IBAN Service minimaliseert het risico op fraude, door onmiddellijke verificatie van IBAN-nummer en BTW-code. Beide partijen zien dit als een eerste stap naar verdere samenwerking.
  

Categorie(n) Branche > Financials, Cybersecurity, SAAS, Cloud Computing
Bronvermelding SurePay
Internet URL SurePay

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED