Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Software nieuws

Exact breidt uit met de overname van weclapp, een toonaangevende leverancier van cloud ERP

Plaatsingsdatum 04-09-2022
Berichtdatum 4 september 2022

Exact, toonaangevende leverancier van business en accounting software, kondigt vandaag aan dat het een overeenkomst heeft getekend voor de overname van weclapp, een leidende leverancier van cloud ERP (enterprise resource planning) software in de DACH-regio, van 3U Holding (ETR: UUU), een Duitse holding. Het weclapp management blijft betrokken en zal het bedrijf in de toekomst aansturen.

weclapp, opgericht in 2008 in Frankfurt, is een vooraanstaande cloud-based aanbieder van ERP- en CRM-software ontworpen voor het MKB, met meer dan 7.000 klanten. weclapp maakt gebruik van best-in-class cloud native technologie om klanten een volledig geïntegreerd systeem te bieden dat CRM, projectbeheer, boekhouding, productie, voorraadbeheer en andere gebieden omvat. Het bedrijf heeft onlangs zelf twee bedrijven overgenomen: ITscope, een door oprichters geleid inkoop/B2B-handelsportaal voor het MKB, en FinanzGeek, cloud-based software voor micro-enterprises, waarmee het productaanbod verder is uitgebreid.

Met het hoofdkantoor in Delft, helpen de innovatieve softwareoplossingen van Exact meer dan 9.900 accountants bij het beheren van de financiën van kleine en middelgrote ondernemingen, en voorziet het bedrijf meer dan 550.000 kleine bedrijven van oplossingen met hoge toegevoegde waarde in de cloud. Exact's ERP-oplossingen voor het middensegment van de markt worden daarnaast gebruikt door meer dan 16.000 middelgrote bedrijven, met een keuze uit cloud- of on-premise implementatie. De geïntegreerde softwaresuite omvat financieel beheer, logistiek, CRM, HR en salarisadministratie.

Sinds de overname door KKR in 2019 en doorlopend gedurende de minderheidsinvestering door Silver Lake in 2021, heeft Exact een snelle groei doorgemaakt en zijn marktleiderschap verder uitgebouwd. De markt en de behoeften van klanten blijven ontwikkelen, daarom blijft Exact zich inzetten voor het innoveren en versterken van zijn producten om oplossingen te leveren in steeds meer landen. De overname van weclapp stelt de onderneming in staat om een best-in-class cloud-based bedrijf te verwerven in een periode van aanzienlijke groei binnen DACH, in cloud-based MKB-oplossingen. Exact streeft naar verdere fusies en overnames in de regio om consolidatie en de overgang naar cloud te stimuleren.
  

Categorie(n) ZZP'ers en klein MKB, Soort > ERP, Soort > CRM (relatiebeheer) en Marketing , SAAS, Cloud Computing
Bronvermelding Exact Software
Internet URL Exact Software

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED