Softwarepakketten.nl
 
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Software nieuws

Visionplanner en MLE lanceren Visionplanner Compilation

Plaatsingsdatum 24-10-2022
Berichtdatum 24 oktober 2022

Visma | visionplanner en Visma | MLE lanceren vandaag een nieuwe cloud oplossing voor de jaarrekening: Visionplanner Compilation. De softwarepartijen, die in november 2020 besloten te gaan samenwerken, hebben de sterke punten van beide oplossingen gecombineerd. Het resultaat is een flexibele en schaalbare cloudoplossing, waarmee accountants hun volledige klantportfolio kunnen bedienen. Naast de nieuwe oplossing blijven ook de bestaande pakketten van beide merken draaien.

Visionplanner Compilation is ontstaan uit de ambitie dat je als accountant je volledige klantportfolio vanuit één oplossing voor de jaarrekening moet kunnen bedienen. Arjan van Beek, Product Marketing Manager bij Visma | Visionplanner, legt uit: “De diversiteit aan klantbehoeften voor de jaarrekening is enorm. Sommige klanten willen uitgebreide rapporten. Anderen juist een minimaal rapport dat enkel voldoet aan regelgeving. En dan hebben kantoren ook nog hun eigen wensen omtrent werkprogramma’s en dossiervoering. We hebben de werkprocessen zo uniform mogelijk neergezet, maar wel met de mogelijkheid ze schaalbaar te maken. Dit betekent veel gemak en efficiency voor zowel accountant als ondernemer, met maatwerk waar het nodig is.”

Inspringen op marktbehoefte
Er is in de afgelopen maanden hard gewerkt aan de nieuwe oplossing, waarbij ook veel dialoog is geweest met de markt. “Met Visionplanner Compilation komen we echt tegemoet aan de behoeften in de markt,” zegt Arjan Van Beek. “Zo koppelen wij bijvoorbeeld met alle gangbare boekhoudpakketten. Maar we zorgen ook voor één geïntegreerd werkproces voor het rapport en dossier waarbij je iedere post maar één keer aan hoeft te raken. Wij willen de beste kwaliteit bieden, maar wel op de meest efficiënte manier.

Het beste van twee werelden
Ook Michiel Wijma, Managing Director en oprichter van Visma | MLE is blij met de samenwerking. “In deze nieuwe oplossing komen twee werelden samen. De gedegen accountancy vind je terug in het fundament van regelgeving. De uitgebreide bibliotheken met wetgeving en andere externe content - die klanten van MLE al kennen - komen ook in deze nieuwe oplossing terug. Maar daarnaast is Visionplanner Compilation ook een moderne, technisch hoogstaande cloudoplossing. Je hoeft dus niet meer te kiezen.

Gefaseerde uitrol
Visionplanner Compilation is vanaf vandaag officieel beschikbaar voor nieuwe klanten die overwegen met Visionplanner of MLE te gaan werken. Arjan van Beek: “Bestaande klanten kunnen vanaf de tweede helft van 2023 gefaseerd overstappen, maar het is absoluut niet verplicht. We stellen klanten op de hoogte wanneer de nieuwe oplossing voor hen beschikbaar is. Zowel de Visionplanner Samenstelpraktijk als MLE Samenstel blijven gewoon draaien.”
 

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren, Soort > Externe verslaggeving
Bronvermelding Visma | visionplanner en Visma | MLE
Internet URL Visma | visionplanner en Visma | MLE

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED