Softwarepakketten.nl
erp software prodin
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Software nieuws

Moneybird gaat als eerste boekhoudpakket in Nederland een geintegreerde betaalrekening en betaalpas aanbieden aan ondernemers

Plaatsingsdatum 29-11-2022
Berichtdatum 28 november 2022

Een boekhoudpakket en een zakelijke bankrekening zijn twee van de belangrijkste middelen van een ondernemer om geld te verdienen en een gezond bedrijf te bouwen. Traditioneel gezien zijn deze twee middelen gescheiden. Ondernemers lezen hun banktransacties in in hun boekhouding en kopiëren gegevens uit hun boekhouding om betalingen te doen. Vanaf nu is dat verleden tijd en zijn deze twee werelden één geworden. 

Boekhouden en bankieren op één plek
Door technische ontwikkelingen is het mogelijk om een bankrekening volledig te integreren in een boekhoudpakket. Moneybird-oprichter en CEO Edwin Vlieg is trots op deze grote stap. “Dit maakt het mogelijk om hun bedrijf beter te laten draaien, bijvoorbeeld door btw automatisch opzij te zetten, automatisch winst uit te keren of te sparen voor pensioen. Door deze integratie is een ondernemer niet meer afhankelijk van een bank.”

Bij de start van een bedrijf kan een ondernemer nu bij één partij terecht. Deze naadloze integratie scheelt een ondernemer een hoop wachttijd, geld en regelwerk die ze nu hebben bij de aanvraag van een zakelijke rekening.

Is Moneybird nu een bank?
Moneybird is zelf geen bank. Het bedrijf werkt samen met Adyen, het wereldwijde financiële technologieplatform, met een bankvergunning in Europa en de VS. Het platform wat Adyen aanbiedt geeft Moneybird de kans om een compleet financieel pakket aan te bieden aan ondernemers. Als onderdeel hiervan heeft Moneybird begin dit jaar een geïntegreerde betalingsoplossing ter ondersteuning van online betaalmethoden aan haar software toegevoegd. De tweede stap voor ondernemers zetten ze nu door het toevoegen van betaalrekeningen en betaalpassen. De volgende stap is het integreren van kapitaal in Moneybird in 2023, waardoor ondernemers rechtstreeks vanaf het platform toegang hebben tot bedrijfsfinancieringen.
 

Categorie(n) Soort > Boekhoudsoftware, Branche > Accountantskantoren, PSD2, Soort > Open banking, TMS en Payment management, Branche > Financials, Robotic (accounting), ZZP'ers en klein MKB, ICT Innovatie, SAAS, Cloud Computing, Mobile computing
Bronvermelding Moneybird
Internet URL Moneybird

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Gerelateerde berichten

Moneybird lanceert boekhoudpakket met geïntegreerde betaalmethodes [24-01-2022]

Moneybird lanceert Moneybird Plus [20-11-2020]

Moneybird koppelt met ABN AMRO en Belgische banken via Ponto [25-02-2020]

Moneybird lanceert gratis robotic accounting [12-11-2018]

Moneybird lanceert Rabobank en ING bankkoppelingen [28-06-2018]


Woensdag 15 februari 2023
Praktijkdag scan, herken en factuurverwerking 2023

Laat je informeren over de laatste stand van zaken en aanbod op het gebied van scannen & herkennen van boekingsdocumenten en elektronische factuurverwerking. Wat zijn alternatieven voor Dizzydata en welke kansen biedt eFactureren en Peppol. Kortom: welke toepassingen zijn voorbereid op de toekomst van morgen.
Meer informatie en aanmelden.
 

Kleisteen

Informer Software


KING Software


Timewriter


Onerzoeksbureau GBNED