Softwarepakketten.nl
erp software prodin
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Software nieuws

SAP en PwC lanceren nieuwe innovatiestrategie voor duurzaamheid

Plaatsingsdatum 07-12-2022
Berichtdatum 7 december 2022

SAP en PwC hebben een co-innovatiestrategie aangekondigd die duurzaamheid een integraal onderdeel van de bedrijfsvoering maakt. Het doel is het meten, rapporteren en verkleinen van de CO2-voetafdruk, zowel binnen de eigen organisatie als in de gehele toeleveringsketen.

De strategie omvat gezamenlijke oplossingen, ontwikkeld op basis van PwC’s diepgravende kennis rondom accounting. Hiermee krijgen organisaties de beschikking over betrouwbare en controleerbare duurzaamheidscijfers. Bovendien kunnen ze deze op effectieve wijze toepassen in de bedrijfsvoering. De hiervoor gebruikte solution stack omvat onder andere SAP Cloud for Sustainable Enterprises, SAP Sustainability Control Tower en SAP Product Footprint Management.

Datagestuurde omgeving
Samen helpen PwC en SAP organisaties met compliance, het stimuleren van groei en het voldoen aan de steeds hogere verwachtingen van klanten en investeerders. Ze werken daarbij toe naar een datagestuurde omgeving als basis voor een duurzame onderneming. Ze helpen klanten ook bij het vormgeven van de toekomst van hun netzerostrategie en duurzaamheidsrapportage.

De strategie van PwC en SAP omvat alle facetten van de bedrijfsvoering, van handelsoptimalisatie en erkenning van belastingkredieten tot risicobeheer voor derden en concurrentieanalyse. Ook drie belangrijke uitdagingen op het gebied van Environmental, Social en Governance (ESG), net zero en duurzaamheidsrapportage komen aan bod:

 1. Verslaglegging en openbaarmaking
  Deze zaken helpen voldoen aan de eisen rondom materiële verslaglegging en openbaarmaking van voor investeerders geschikte CO2-meetgegevens. Zo kunnen organisaties beter en eenvoudiger voldoen aan de eisen van investeerders, kredietverstrekkers, regelgevers en klanten.
     
 2. Operationalisering van duurzaamheid
  Ter ondersteuning van de integratie van ESG-maatregelen, met name CO2-kwesties, rechtstreeks in bedrijfsfuncties, zoals handel, kapitalisatie en belastingen.
    
 3. Risicobeheer, toezicht en naleving van de toeleveringsketen
  Dit maakt onder andere de impact van leveranciers op de ESG-prestaties van de organisatie inzichtelijk.

De European Financial Reporting Advisory Group (EFRAG) en de International Sustainability Standards Board (ISSB) hebben een aantal eisen opgesteld rondom rapportering en controleerbaarheid. PwC en SAP helpen organisaties hieraan te voldoen. Ze ondersteunen bedrijven ook bij de naleving van een verwante uitspraak van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Het is overigens niet de eerste keer dat beide partijen samenwerken op het gebied van duurzaamheid. Zo ontwikkelde PwC eerder de Production Reprocession Tool, op basis van SAP S/4HANA. Hiermee kunnen organisaties het gebruik van residuen in het productieproces optimaliseren. Ook ontwikkelde PwC Duitsland de bekroonde Climate Excellence-tool, gebaseerd op het SAP Business Technology Platform.
  

Categorie(n) Duurzaamheid, Branche > Accountantskantoren, Branche > Financials
Bronvermelding SAP en PwC
Internet URL SAP en PwC

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Gerelateerde berichten

Remote legt met SAP S/4HANA basis voor megabedrijf [21-04-2021]

Noord-Brabant ontsluit bedrijfsinformatie geografisch [23-03-2021]

Vreugdenhil kiest met SAP S/4HANA voor integratie en transparantie [16-11-2020]

Aviko innoveert magazijnbeheer met SAP EWM [22-07-2020]

Samenwerking tussen IBM en SAP gaat nieuwe fase in [24-06-2020]


Woensdag 15 februari 2023
Praktijkdag scan, herken en factuurverwerking 2023

Laat je informeren over de laatste stand van zaken en aanbod op het gebied van scannen & herkennen van boekingsdocumenten en elektronische factuurverwerking. Wat zijn alternatieven voor Dizzydata en welke kansen biedt eFactureren en Peppol. Kortom: welke toepassingen zijn voorbereid op de toekomst van morgen.
Meer informatie en aanmelden.
 

Kleisteen

Informer Software


KING Software


Timewriter


Onerzoeksbureau GBNED