Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Software nieuws

SDB Groep waarborgt continuïteit zorgverlening klanten Asterisque

Plaatsingsdatum 17-12-2022
Berichtdatum 13 december 2022

SDB Groep neemt het Intellectual Property (IP) van het voormalig Asterisque B.V. over. Dankzij de overname is de continuïteit van zorgverlening door gebruikers van het door Asterisque B.V. ontwikkelde zorginformatiesysteem gewaarborgd.

Belangrijk onderdeel van het verworven IP is het 4e generatie zorginformatiesysteem dat een totaaloplossing biedt voor zorgorganisaties in de Nederlandse cure markt. De software omvat onder meer een elektronisch patiëntendossier (EPD), registraties, planning, declaraties en patiëntenportalen en wordt veel gebruikt door zelfstandig behandelcentra (ZBC’s) en revalidatiecentra.

Continuïteit zorgverlening
Dankzij de overname van het IP van Asterisque B.V. is ook de continuïteit van zorgverlening door gebruikers van het zorginformatiesysteem gewaarborgd. “SDB Groep is een softwareleverancier met hart voor de zorg. Wij vinden het van cruciaal belang dat de afnemers van de software na het faillissement niet afgesloten worden van alle patiënt- en behandelgegevens en zorgen er daarom voor dat de software blijft draaien en de zorgverlening doorgang kan blijven vinden. Tegelijkertijd gaan wij in gesprek met gebruikers van de software met als doel deze continuïteit voor hen ook in de toekomst te blijven waarborgen.” Aldus Vincent van Staalduinen, CCO bij SDB Groep.

Ambities in de ZBC- en revalidatiemarkt
SDB Groep biedt een unieke ‘suite’ aan innovatieve en gebruiksvriendelijke softwareoplossingen en diensten waarmee de groep zich binnen de marktsegmenten ouderenzorg, gehandicaptenzorg en kinderopvang heeft gevestigd als marktleider. De stap naar de ZBC’s en revalidatiecentra is voor SDB Groep een logisch vervolg om haar footprint in de Nederlandse zorgsector verder uit te breiden.

De overname van het IP van Asterisque B.V. bevestigt de ambitie van SDB Groep om ook de markt voor zelfstandige behandelcentra (ZBC’s) te voorzien van de meest innovatie en gebruiksvriendelijke softwareoplossingen en hen te ondersteunen bij het leveren van de beste zorg voor iedere patiënt en cliënt.
  

Categorie(n) Soort > Documentbeheer en dossierbeheer
Bronvermelding SDB Groep
Internet URL SDB Groep

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Woensdag 29 mei 2024
Seminar software voor externe- en interne rapportage, BI en (liquiditeit)planning

Financials en andere geïnteresseerden die geïnformeerd willen worden over de laatste stand van zaken en aanbod op het gebied van software voor rapportages, BI, (liquiditeits)planning en de invloed van AI.
Meer informatie.

Kleisteen

Informer Software


Bjorn LundenTimewriter

AFAS Software


Gerelateerde berichten

SDB Groep bouwt haar strategische positie in de Nederlandse softwaremarkt voor de gezondheidszorg verder uit [04-04-2023]

SDB Groep verstevigt positie in de Cure markt in samenwerking met Timeff [07-09-2022]

SDB Groep versterkt haar positie in de kinderopvang dankzij een strategische samenwerking met Quebble [03-05-2022]


Onerzoeksbureau GBNED