Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Software nieuws

Visionplanner Compilation haalt middelgrote jaarrekening naar de cloud

Plaatsingsdatum 14-02-2023
Berichtdatum 14 februari 2022

Visma | visionplanner kondigt vandaag een belangrijke update aan in Visionplanner Compilation. Het is nu ook mogelijk om een jaarrekening voor de bedrijfsklasse middelgroot op te stellen en te deponeren. Dit is een belangrijke stap in de visie van Visionplanner dat dit nieuwe softwarepakket geschikt moet zijn voor klanten in alle soorten en maten. Kantoren kunnen daardoor hun hele klantenkring met één cloudoplossing voor de jaarrekening bedienen.

Visionplanner Compilation is ontwikkeld vanuit de behoefte van de markt aan een schaalbare totaaloplossing, waarbij het beste van Visionplanner en MLE is samengebracht. Arjan van Beek, product marketing manager bij Visionplanner, vertelt: “Er is veel vraag naar software waarmee je de middelgroot doelgroep goed kunt bedienen, mede omdat de middelgrote jaarrekening inmiddels ook via SBR gedeponeerd moet worden. Het gaat in deze bedrijfsklasse om uitgebreidere informatie dan bedrijven die binnen micro of klein vallen. Dankzij de flexibele en schaalbare opzet van Compilation kunnen we dit nu realiseren.

Naast de jaarrekening moet er ook een controleverklaring van de accountant gedeponeerd worden bij de KvK. Daarom vereist het elektronisch ondertekenen voor de middelgrote jaarrekening een andere standaard. Hiervoor vond Visionplanner een oplossing binnen Visma. Arjan van Beek licht toe: “Als Visma-bedrijf is Visionplanner één van de partners in de Visma Connected Experience voor accountants. Dankzij deze onderlinge samenwerking kunnen we gebruik maken van innovatieve technologie, gemaakt door specialisten. In dit geval hebben we de samenwerking gezocht met PinkWeb, die met Connected Signing het ondertekenen van documenten mogelijk maken, geïntegreerd in het digitale werkproces.”

Visionplanner Compilation is in alle opzichten schaalbaar. De checklists en werkprogramma’s zijn flexibel in te zetten per opdracht, waarbij beknopt of juist uitgebreid samengesteld kan worden, en naar keuze risicogericht of traditioneel. Kantoren kunnen werkprogramma’s van brancheorganisaties gebruiken, of de programma’s aanvullen met hun eigen werkstappen. Voor middelgrote rechtspersonen wordt op hoofdlijnen hetzelfde werkproces gevolgd als voor andere klanten, alleen worden er meer jaarrekening onderdelen uitgewerkt.

Visionplanner Compilation is volledig geïntegreerd in de bestaande Visionplanner software en heeft koppelingen met alle gangbare boekhoudpakketten. Arjan van Beek: “Een voordeel is dat ook overige functies van Visionplanner, zoals dashboards en prognoses, beschikbaar zijn vanuit dezelfde administratie op basis van actuele cijfers. Daardoor kun je als adviseur je klanten altijd real-time inzicht en advies geven.
   

Categorie(n) Audit, dossierbeheer en data analyse, Soort > Externe verslaggeving, Branche > Accountantskantoren, GRC en Assuring, SAAS, Cloud Computing
Bronvermelding Visionplanner
Internet URL Visionplanner

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED