Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Software nieuws

SAP biedt Nedspice transparante supplychain voor duurzame groei

Plaatsingsdatum 01-03-2023
Berichtdatum 1 maart 2023

Wanneer duurzaamheid centraal staat in je strategie, is transparantie in je supplychain onmisbaar. Dat kan niet zonder een IT-systeem dat zorgt voor traceability vanaf de lokale teler tot aan de verkoop. Nedspice kan daarover meepraten. Het verving met hulp van SAP-partner NTT DATA Business Solutions Benelux een 'Excel-heavy' manier van werken door een gestandaardiseerde SAP-omgeving op basis van SAP S/4HANA.

Nedspice is een wereldwijd opererende en duurzame producent van kruiden, specerijen en gedroogde groenten. Duurzaamheid is voor Nedspice een cruciale kernwaarde in de gehele bedrijfsvoering. Zo ondersteunt het al sinds 2013 lokale boeren in Vietnam en India bij een milieuvriendelijke teelt en duurzame levensvoorziening. Ook is het bedrijf betrokken bij Sustainable Spices Initiative dat zich inzet voor de verduurzaming van de sector. Onlangs opende Nedspice een milieuvriendelijke droogfabriek voor uien in Mahuva in India.

Gefragmenteerde omgeving
Transparantie en direct inzicht in alle processen van alle productie-, verkoop- en warehouselocaties; dat was met het oude IT-systeem van Nedspice niet mogelijk. Daarnaast beschikten de diverse vestigingen ieder over hun eigen processen en masterdata. Dat maakte analyses over de verschillende locaties heen erg lastig. Door die verschillende systemen was het eveneens een uitdaging om wereldwijd de kwaliteit en duurzaamheid van de producten te garanderen.

Waar verkoop en administratie misschien nog goed genoeg vast te leggen waren met de oude software, werden op te veel plaatsen steeds meer Excel-sheets aan elkaar geknoopt om de benodigde functionaliteit te creëren. Dit was niet meer houdbaar”, vertelt Jos van Gulick, general director Vietnam van Nedspice.

Standaardisatie op SAP
Het bedrijf maakte aan die situatie een einde door de switch naar een gestandaardiseerde SAP-omgeving. Deze bestaat uit SAP S/4HANA & it.agriculture accelerator, SAP Analytics Cloud, SAP Transportation Management en een scanoplossing.

Die standaardisatie wierp al snel zijn vruchten af. Alle vestigingen werken nu volgens dezelfde processen via één geïntegreerd systeem, met een ‘single source of truth’ voor alle bedrijfsdata. Daardoor heeft het bedrijf meer controle op kwaliteitsprocessen en beter inzicht in het verloop ervan.

Daarnaast heeft Nedspice nu ook de mogelijkheid om data van alle internationale productie-, warehousing-, en verkooplocaties te analyseren. Dat doet het onder meer om direct inzicht in winstgevendheid en de actuele internationale positie te krijgen.

Categorie(n) Branche > Agrarische sector, Soort > ERP
Bronvermelding SAP en NTT DATA Business Solutions
Internet URL SAP en NTT DATA Business Solutions

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED