Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Software nieuws

VanMeijel Automatisering en e-facturatiespecialist eConnect sluiten partnership

Plaatsingsdatum 07-03-2023
Berichtdatum 7 maart 2023

eConnect, marktleider op het gebied van e-facturatie in Nederland, gaat samenwerken met VanMeijel Automatisering (Metacom), automatiseringsspecialist voor de totale bouw. Met deze samenwerking kunnen klanten van VanMeijel nu ook eenvoudig e-facturen verzenden én ontvangen via Peppol en DICO.

De bouwsector is continu in beweging en digitalisering krijgt een steeds prominentere rol. Het gaat hier bijvoorbeeld om het industrialiseren van het bouwproces, maar ook het samenwerken via online systemen. E-facturatie sluit hier naadloos op aan. Niet alleen het veilig verzenden van e-facturen via het e-facturatienetwerk Peppol behoort tot de mogelijkheden, ook de automatische verwerking van e-facturen in het boekhoudpakket van VanMeijel bespaart de klant veel tijd. Door de eenvoudige integratie met eConnect kunnen klanten van VanMeijel direct aan de slag.

E-facturen versturen en ontvangen
Al jaren biedt VanMeijel de mogelijkheid om zowel verkoopfacturen als inkoopfacturen digitaal te verwerken. Voor de verkoopfacturen wordt de laatste jaren steeds meer gebruik gemaakt van het Peppol-netwerk. Voor de inkoopfacturen ligt nu veel focus op de DICO-standaard, de Nederlandse berichtenstandaard voor digitale communicatie tussen ketenpartijen in de bouw- en installatiesector. VanMeijel ging daarom op zoek naar een manier om beide werelden in hun software te integreren, zodat hun klanten zich niet druk hoeven te maken om verschillende standaarden of netwerken.

De keuze voor eConnect is dan ook niet geheel toevallig: “Vaak zien we: hoe groter het bedrijf, hoe meer verschillende apps/systemen er naast elkaar worden gebruikt om de processen te ondersteunen. Dit is zeker niet onverstandig; dan beschik je namelijk per proces over de beste oplossing. Het wordt ook wel een ‘best-of-breed aanpak’ genoemd. Dit houdt in dat je jouw bedrijf niet bindt aan één systeem, maar juist op zoek gaat naar de optimale softwareoplossingen voor ieder specifiek deel van het bedrijf – zelfs als deze van verschillende leveranciers afkomen.”, aldus Arnold Ruisch, Senior Accountmanager bij VanMeijel.

eConnect sluit perfect aan bij deze benadering. Marcel van Wensem, Salesdirector bij eConnect: “We luisteren naar de klant en blijven hierdoor innoveren. Ik ben trots op ons product en merk ook dat steeds meer (software)partijen kiezen voor een geïntegreerde e-facturatie oplossing, zoals wij die hebben. Niet zelf ontwikkelen, maar samenwerken met dé specialist in de markt. Zo profiteren al onze partners van de kennis die we de afgelopen jaren met ons team hebben opgebouwd.

Alle documenten digitaliseren met DICO en Peppol
Naast e-facturen kunnen klanten van VanMeijel ook andere documenten, die binnen DICO zijn vastgesteld, versturen en ontvangen. Te denken valt hier aan een opdrachtbevestiging, pakbon en/of leverbon. Door deze documenten ook digitaal te verwerken wordt een optimalisatie van het administratieve proces gerealiseerd.

Door de opdrachtbevestiging digitaal vast te leggen, is bekend welk product tegen welke prijs geleverd wordt. Als de pakbon/leverbon dan ook geautomatiseerd verwerkt wordt, hoeft de uitvoerder alleen controle uit te voeren van de aantallen. Een digitaal akkoord op de bon is genoeg! Dat betekent dat een uitgebreide invoer van regels niet meer noodzakelijk is. De factuur zal dan ook veel vaker matchen en verwerking daarvan kan dus ook vereenvoudigd en dus versneld worden.

De synergie tussen Peppol en DICO zorgt ervoor dat klanten van VanMeijel alle type documenten elektronisch kunnen verwerken.
  

 

Categorie(n) Branche > Financials, UBL en Peppol, Branche > Bouw en installatie, Soort > (Elektronisch) factureren, Soort > Inkoop, E-procurement & Purchase-to-Pay
Bronvermelding eConnect en VanMeijel Automatisering
Internet URL eConnect en VanMeijel Automatisering

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Woensdag 29 mei 2024
Seminar software voor externe- en interne rapportage, BI en (liquiditeit)planning

Financials en andere geïnteresseerden die geïnformeerd willen worden over de laatste stand van zaken en aanbod op het gebied van software voor rapportages, BI, (liquiditeits)planning en de invloed van AI.
Meer informatie.

Kleisteen

Informer Software


Bjorn LundenTimewriter

AFAS Software


Gerelateerde berichten

Rijksoverheid (Logius) zet grote stap met Peppol-access point via eConnect [28-02-2024]

eConnect nieuwe leverancier Rijksoverheid access point op Peppol [30-06-2023]

eConnect helpt UWV bij een automatische administratie [04-04-2023]


Onerzoeksbureau GBNED